+τέχνη / Έκθεση συνεργατών της γκαλερί Myrό

H γκαλερί Myrό εγκαινιάζει τη νέα περίοδο της λειτουργίας της με μια έκθεση παρουσίασης έργων των μόνιμων συνεργατών της, καθώς και επιλεγμένων έργων άλλων δημιουργών που έχουν επιλέξει οι μόνιμοι συνεργάτες της. Στην έκθεση -μεταξύ άλλων- συμμετέχουν με έργα τους οι Νίκος Βαβάτσης, Βάσια Κατσαρέλα, Κική Κολυμπάρη, Καίτη Λαγιαμπίδου, Μαρία Λαδόμματου, Philippe Laferriere, Χριστίνα Μήχου, Παναγιώτης Μπερεδήμας, Παντούλα Γεωργαντζά, Ειρήνη Μωυσίδου, Θανάσης Πάλλας, Λάζαρος Πάντος, Κώστας Παπαργύρης, Ορφέας Παυλίδης, Μαρίνα Προβατίδου, SER, Μιχάλης Τσακουντής, κ.α.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν κλείνεται στα στενά πλαίσια μιας εννοιολόγησης, δεν ππροβάλλει ένα ομοιογενές ύφος, ή δεν επικεντρώνεται σε μία τεχνική, αλλά αναδεικνύει μέσα από μια ποικιλία προσεγγίσεων την εικαστικότητα που μπορεί να έχει κάθε δημιουργία, προβάλλοντας τους συνεργάτες της γκαλερί και το πολυσχιδές του έργου τους.

DSC06489_copy

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της γκαλερί θα ενθαρρυνθεί η ζύμωση και θα ευνοηθεί η δημιουργία μαζί με όσους απαντήσουν θετικά στη πρόσκληση / πρόκληση να καταθέσουν τις ιδέες και τη δουλειά τους. Ο χώρος δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της ελληνική καλλιτεχνικής ταυτότητας στη σύγχρονη εποχή.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα τη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20.00, αν και η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τη 1η Σεπτεμβρίου. Η γκαλερί Myrό βρίσκεται Νικηφόρου Φωκά 8, στη περιοχή του Λευκού Πύργου στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, και θα λειτουργεί 1 ? 30 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Κυριακής, και συγκεκριμένα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 ? 14.00 & 17.00 ? 21.00, Τετάρτη και Σάββατο 11.00 ? 16.00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της γκαλερί που βρίσκεται στη διεύθυνση www.myro.gr.

DSC06485_copy

Σχετικά με τον χώρο Τέχνης Myro

O χώρος Τέχνης Myrό ξεκίνησε τη λειτουργία του την Ανοιξη του 2010, δίνοντας ένα ξεχωριστό στίγμα στα καλλιτεχνικά πράγματα της Θεσσαλονίκης μέσα από το project ?Container? που σηματοδότησε τη πρώτη περίοδο του χώρου, δημιούργησε συνέργειες και έφερε κοντά τους ανθρώπους που μαζί με τον ιδιοκτήτη του χώρου κ. Σταύρο Μυρωνίδη αποφάσισαν να συμβάλλουν στην ανανέωση της σκηνής των Τεχνών στη πόλη κατά τη νέα περίοδο λειτουργίας της που εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2011.

Info:

Χώρος: Γκαλερί Myrό

Νικηφόρου Φωκά 8, στη περιοχή του Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τίτλος Έκθεσης: +τέχνη / Έκθεση συνεργατών της γκαλερί Myrό

Διάρκεια Έκθεσης: 1 ? 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 ? 14.00 & 17.00 ? 21.00, Τετάρτη και Σάββατο 11.00 ? 16.00.

Εκτός Δευτέρας και Κυριακής