Ομαδική Έκθεση A-projects @Taf

Το taf παρουσιάζει την ομαδική έκθεση A-Projects που θα διαρκέσει από 10 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2011. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Μαρτίου 2011, στις 20:30.

Το A-Projects αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα προβολής και προώθησης εικαστικών έργων. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, λίγες είναι οι επενδυτικές αξίες που παραμένουν σταθερές και ελαχιστοποιούν το ρίσκο αγοράς. Η τέχνη είναι μια από αυτές.

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι αφενός η παρουσίαση προσωπικών εικαστικών projects και αφετέρου η διάθεσή τους, προς συλλεκτική και επενδυτική χρήση. Το A-Projects δεν είναι μόνο μια επιλογή έργων που καθορίζονται από το μέγεθος (Α1, Α2, Α3, Α4), αλλά μια επιστροφή στην απλότητα της συναλλαγής της τέχνης, στην ενεργοποίηση της τεχνολογίας αναπαραγωγής της καθώς και στην προσιτή διάθεσή της στο φιλότεχνο κοινό.

Ο κάθε καλλιτέχνης παραδίδει τέσσερα (4) διαφορετικά πρωτότυπα έργα. Τα έργα τυπώνονται σε χαρτί και καμβά με υψηλή ποιότητα εκτύπωσης giclee και διατίθενται σε τέσσερις (4) σειρές των δέκα (10) έκτυπων ανά έργο, υπογεγραμμένων από τους καλλιτέχνες.

Η ενότητα έργων του κάθε δημιουργού, έχει κοινό θεματικό χαρακτήρα. Τα εκτυπωμένα έργα επιστρέφονται στους καλλιτέχνες ώστε να επέμβουν σε αυτά, με συγγενή επεξεργασία, την οποία θα αναπαράγουν και στα δέκα (10) έκτυπα της κάθε σειράς. Οι επεμβάσεις τους είναι χειρονομιακές και μπορεί να είναι από μια ζωγραφική επέμβαση, μια επικόλληση κάποιου τρισδιάστατου στοιχείου ή αντικειμένου, μια αποκοπή, προσθήκη ή συρραφή. Σκοπός της επέμβασης αυτής είναι κάθε εκτυπωμένο έργο να καταστεί πρωτότυπο, γεγονός που θα του προσδώσει τη μοναδικότητα που αυξάνει το επενδυτικό και συλλεκτικό ενδιαφέρον. Το A-Projects ενεργοποιεί τη δύναμη της αναπαραγωγής ώστε οι τιμές πώλησης να παραμείνουν προσιτές, από 100 έως 400 ευρώ.

Συμμετέχουν:
Έλενα Αθανασίαδου, Ανδρέας Βούσουρας, Έλλη Γρίβα, Γεωργία Δαμοπούλου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Κατερίνα Διακομή, Λάζαρος Ζήκος, Μαρία Ηλία, Γιώργος Καραγιώργος, Λεωνίδας Καραμπίνης, Ναταλία Κερκύρα, Γιάννης Κουτρούλης, Εύα Μαραθάκη, Μάρω Μιχαλακάκου, Παντελής Ξηροχειμώνας, Λένια Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Αλίκη Παππά, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αμαλία Σταυρούλακη, Ορέστης Συμβουλίδης, Μαρία Τσάγκαρη, Γιώργος Τσεριώνης, Μάρθα Τσιάρα.

Σχεδιασμός, Επιμέλεια, Παραγωγή: Χαράλαμπος Δερμάτης

Damopoulou_a1
Γεωργία Δαμοπούλου
Karabinis_A1
Λεωνίδας Καραμπίνης

 

 

 

 

 

 

Tsiara_A3
Μάρθα Τσιάρα

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες:

Χώρος: The Art Foundation (Taf), Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα, Μοναστηράκι

Δε.-Σαβ. 13:00-24:00, Κυρ. 14:00-24:00 t/f 210 3238 757

www.theartfoundation.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ομαδική Έκθεση: A-projects, www.theaprojects.com

Διάρκεια Έκθεσης: 10 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 20011

Εγκαίνια: 10 Μαρτίου 2011, 20.30