Nonlinear Computational Design Strategies Apomechanes by Ahylo Lab

Πρόκειται για μία έκθεση αρχιτεκτονικών εγκαταστάσεων στο Ιδρυμα Κακογιάννης. Η έκθεση θα διαρκέσει από 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2011, και παρουσιάζει επιλεγμένα έργα απο τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes 2009 και 2010.

Το apomechanes είναι ένα διεθνές εντατικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης μέσω υπολογιστή, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην προώθηση τεχνικών και εννοιών των αλγοριθμικών διεργασιών, ως μέσο για το σχεδιασμό και την κατασκευή.

Ο αλγοριθμικός σχεδιασμός ορίζει διαδικασίες που επιτρέπουν τη γενετική ανάπτυξη πολύπλοκων δομών και μορφών, με τη χρήση απλών συντακτικών κανόνων. Το apomechanes επιθυμεί να ορίσει τη δική του ταυτότητα στις μεθοδολογίες σχεδιασμού με υπολογιστή και να υπογραμμίσει τα μορφογενετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της αλγοριθμικής λογικής. Μη-γραμμικές, αυτο-οργανωμένες και αναδυτικές συμπεριφορές διεισδύουν στον πυρήνα της διαδικασίας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, θέτοντας στο επίκεντρο την ενυπάρχουσα δυναμική της χρήσης υπολογιστή να παράξει χώρο.

Ο κατάλογος της έκθεσης* κυκλοφορεί και παρουσιάζει τα έργα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατα τη διάρκεια των εργαστηρίων apomechanes 2009 & 2010, εμπλουτισμένα και υποστηριζόμενα απο έργα και θεωρητικά άρθρα των Karl Chu, Carla Leitao, Kokkugia και Ahylo, τα οποία διερευνούν τον υπολογιστικό σχεδιασμό και τα πεδία εφαρμογής του.

*κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις asprimera, ISBN 978-960-99484-2-5

b_2784_dust-web

Οι Διοργανωτές

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ahylo lab δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, του design και των εικαστικών τεχνών, την υποστήριξη της ελληνικής ιδιαιτερότητας στο διεθνή αρχιτεκτονικό διάλογο και την αναζήτηση της θέσης του συγχρονου σχεδιασμου απέναντι στους προβληματισμούς και τα ζητούμενα της εποχής μας. Προς την κατεύθυνση αυτή διοργανώνει εκθέσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, workshops, διαλέξεις, εκδόσεις και γενικότερα επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με έντονο πειραματικό χαρακτήρα, επιθυμώντας να καταθέσει με την συμβολή της ένα ποιοτικό σχόλιο για τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Οι διδάσκοντες στο apomechanes παραδίδουν σεμινάρια και εργαστήρια αντίστοιχου περιεχομένου τα τελευταία χρόνια σε διάφορα ιδρύματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων Columbia της Νέας Υόρκης, Architectural Association, Pratt Institute, SCI-Arc, UPenn, USC, UCLA, RMIT και Michigan.

Πληροφορίες:

Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78

Τηλ.: 210 341 8550 / Φαξ: 210 341 8570

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Πειραιώς 206, Ταύρος

Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -1ος & 2ος όροφος

Ώρα: 18:00 - 22:00

Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 στις 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 10-31 Ιανουαρίου 2011

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ ? Παρ 11:00 ? 14:00

Εισιτήρια: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ