Έκθεση Φωτογραφίας ?Πάτρα, μια πόλη Καρναβάλι?

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας-εγκατάσταση με φωτογραφίες του Βασίλη Παπαϊωάννου. Η εγκατάσταση αποτελείται από κύβους διαφορετικών διαστάσεων από 50 cm έως και 2,5 μέτρα, στους οποίους ο φωτογράφος έχει αποτυπώσει την εικόνα μιας πόλης, που ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού από τις 17 Ιανουαρίου. Εικόνες τέχνης, κεφιού, χαράς και δημιουργίας. Εικόνες που μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο ανέμελο, μακριά από τη γκρίζα καθημερινότητα και δίνουν μια γεύση από τον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό στον οποίο θα ζει η Πάτρα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Στην εγκατάσταση υπάρχει και ο «κύβος του Καρναβαλούμπικ», ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο με τη βοήθεια εικόνων-δειγμάτων θα σχηματίσει ο θεατής μόνος του μια εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού.

 

vpapaioannou01Ο Βασίλης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Πάτρα και εργάζεται ως Μηχανικός Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής και φοιτά στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988.

Το 2004 εκδόθηκε το λεύκωμα του με τίτλο «Καρναβαλικές Προσωπογραφές»

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κεραμικής εντός και εκτός Πατρών. Έχει οργανώσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, «Καρναβαλιού Πρόσωπα» (2007) και «Γυμνό» (2008). Συμμετείχε στην 6η Διεθνή Biennale Κεραμεικής , Kapfenberg, Αυστρία, 2009.

photo07photo02

 

 

 

 

 

 

Info: www.carnivalpatras.gr , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Info:

Έκθεση Φωτογραφίας Βασίλη Παπαϊωάννου:

ΑΘΗΝΑ, Πεζόδρομος Κοραή 24-31 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΤΡΑ, Πλ. Τριών Συμμάχων 1-14 Φεβρουαρίου 2010

Εγκαίνια: 2 Φεβρουαρίου 2010, 20:00 μ.μ.