Αγγελική από τους Κilling The Fly

Αγγελική Αγγελική

Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Κilling Τhe Fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους "Αγγελική", το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου, από την Παρασκευή 08 Απριλίου 2016 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.

Η “Αγγελική” είναι ένα μελόδραμα για τρεις ηθοποιούς (illustrated monologue) που επιχειρούν με απλά μέσα - την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους - να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου, ξεκινώντας από το σώμα και με απόλυτο σεβασμό στο ρυθμό και το χώρο.

Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.

Οι Killing The Fly στήνουν μια παράσταση σωματικού θεάτρου, βασιζόμενοι στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq και μιλούν για το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, την προσφυγιά.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη.

Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι “...παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης”. Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.
Μέσα από την προσωπική της ιστορία, η Αγγελική θέτει ξανά το ερώτημα “Τί εστί εθνική ταυτότητα;” “Τί εστί έθνος;”

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

‘Eχοντας μόλις επιστρέψει από το Λονδίνο, μετά την πολυετή συνεργασία τους με τον Σάιμον Μακ Μπέρνυ/Complicite, η ομάδα Κilling The Fly φέρνει την «Αγγελική» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Κρήτη, η «Αγγελική» είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας στην Ελλάδα. Η πρώτη τους δουλειά, «Η Τέλεια Συνταγή», έγινε επίσης ευρέως αποδεκτή από το κοινό στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.
Η ομάδα Killing The Fly αποτελείται από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. ‘Εχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Σάιμον Μακ Μπέρνυ, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
  • Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
  • Σκηνοθεσία-Δημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
  • Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Killing Τhe Fly
  • Παραγωγή: Αστική Μη Κερδοσκοπική Eταιρία "Βασίλης Δαμβόγλου"
  • Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος

Ερμηνεία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Γιάννης Κουκουράκης

Πληροφορίες
Αγγελική
από τους Κilling The Fly
ένας μονόλογος για τρεις ηθοποιούς

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 στις 21:15
Παραστάσεις: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 έως Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη με Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά

Εισιτήριο: Τετ-Πεμ-Παρ: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό,
8 ευρώ ανέργων, ΑΜΕΑ
Σαβ-Κυρ: 13 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων ΑΜΕΑ

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα
Διεύθυνση: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9212900

Η σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/killingthefly

Έκθεση εικόνων