«Γελώντας άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράγκ

Αφίσα, «Γελώντας άγρια» Αφίσα, «Γελώντας άγρια»

Το Politheatro φιλοξενεί το θέατρο Act της Πάτρας στην παράσταση «Γελώντας άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράγκ. Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Το έργο του Κρίστοφερ Ντουράγκ σε μετάφραση Δημήτρη Φραγκίογλου - Χριστίνας Παπαδάκη και σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη με τον Δημήτρη Τζαβάρα και τη Νεφεντίνα Μοσχόβου αφορά δύο σύγχρονους ανθρώπους σε μια μεγαλούπολη. Εκεί που συνωστίζονται τα πάθη, οι ψυχώσεις, οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και έτοιμων για όλα. Μια τυχαία συνάντηση κι ένα τυχαίο κωμικό συμβάν σε ένα σουπερμάρκετ, γίνεται η αφορμή και οι δύο να ξεγυμνωθούν και χωρίς οίκτο αρχίζουν να πετροβολούν ασταμάτητα με λέξεις την ψευτο-ηθική και τους ψευτο-θεσμούς της καλοβολεμένης κοινωνίας.

Το γελώντας άγρια είναι ένα έργο κωμικό και συνάμα τραγικό. Είναι ένα έργο που η φαντασία του συνειδητού συναντάει την πραγματικότητα του υποσυνείδητου και τότε το άγριο γέλιο μπορεί να είναι η μόνη απάντηση του σύγχρονου ανθρώπου στην πραγματικότητα της ζωής.

Συντελεστές:

  • Κείμενο: Κρίστοφερ Ντουραγκ
  • Μετάφραση: Δημήτρης Φραγκιόγλου – Χριστίνα Παπαδάκη
  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης
  • Παίζουν: Δημήτρης Τζαβάρας, Νεφεντίνα Μοσχόβου
  • Μουσική επιμέλεια: Διονύσης Μπάστας
  • Σκηνογραφία - Ενδυματολογία : Μαρία Βασιλάκη
  • Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Μακρή
  • Βιντεοσκοπήσεις–Φωτογραφίες: Περικλής Παπανδρεόπουλος
  • Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τσινιάς
  • Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
  • Παραγωγή: Θέατρο act

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: Την Ριάννα Παπαχριστοπούλου για τις πουέντ, την Ελένη Κουτροκόη για την βοήθεια της στις πρόβες στην κίνηση και στο μπαλέτο, την Ιωάννα Γιαννακόπουλου για την βοήθεια της στις πρόβες και το super market ΑΦΟΙ Βερόπουλοι.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Τον Δημήτρη Τζαβάρα ντύνει το κατάστημα The mark. Τα γυαλιά είναι του καταστήματος optical gallery. Τα εσώρουχα από το κατάστημα Κωσταρά. Ευχαριστούμε το happy week και την Παλιά Ταβέρνα 1923.

Έγραψαν:

«Στον πολυδιάστατο και σύνθετο ρόλο του «άντρα», ο Δημήτρης Τζαβάρας κατάφερε να πείσει με την ερμηνευτική του δεινότητα και να μεταφέρει όλες τις εκφάνσεις του ψυχισμού του ήρωα του στους θεατές. Πέτυχε με αριστοτεχνικό τρόπο να ξεπεράσει το κωμικό – πρώτο επίπεδο του χαρακτήρα του ήρωα – και να τον καταστήσει έναν άνθρωπο τραγικό μέσα στο αδιέξοδο της ύπαρξής του. Με μια απλότητα και φυσικότητα, που ωστόσο κρύβει απίστευτη τεχνική, έπλασε μια περσόνα, που κατ’ ουσίαν δεν εξομολογούνταν στο κοινό, αλλά μοιραζόταν μ’ αυτό τις αγωνίες και τις σκέψεις του. Πρόκειται, πραγματικά, για έναν εξαιρετικό ηθοποιό, τον οποίο έχει την τύχη να διαθέτει η πόλη μας.
Η Νεφεντίνα Μοσχόβου συγχρονίζεται άψογα με το κείμενο του Ντουράνγκ (με τους συνειρμούς και τις ξαφνικές εναλλαγές κωμικού-τραγικού), εντυπωσιάζει με το πάθος της και πείθει ερμηνευτικά άλλοτε ως κυνική, άλλοτε ως συναισθηματική, άλλοτε ως πρόσωπο, που συγκρούεται με τον ίδιο του τον εαυτό, ενίοτε ως άτομο, που βασανίζεται από υστερικές κρίσεις, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, που έχει την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον και να εργαστεί.»

Κώστας Νταλίανης, 30.10.2015 (http://www.presspop.gr/)

«...Στο υποκριτικό κομμάτι τώρα της παράστασης, τους ρόλους ενσαρκώνουν ο γνώριμος για το θέατρο ACT, Δημήτρης Τζαβάρας και η Νεφεντίνα Μοσχόβου. Δυο πρόσωπα που ταίριαξαν πολύ με τους ρόλους τους και έκαναν το κοινό να βιώσει όλη την παράσταση και να ταυτιστεί ακόμη, και σε κάποια σημεία μαζί τους. Ο Δημήτρης Τζαβάρας πέτυχε απόλυτα το διττό του χαρακτήρα του, με τις εναλλαγές και τις μεταπτώσεις ενός ανθρώπου που προσπαθεί να αλλάξει φιλοσοφία ζωής ενώ ουσιαστικά το ζήτημα που πρέπει να αντιπαλέψει είναι άλλο και καλά κρυμμένο. Η Νεφεντίνα Μοσχόβου, εκρηκτική στα σημεία που το απαιτούσαν και συναισθηματική σε άλλα. Και εκείνη πραγματοποίησε υπέροχες εναλλαγές από το κωμικό στο τραγικό, από τη χαρά στην θλίψη, από το αλλόκοτο στο λογικό. Δυο ηθοποιοί που στέκονταν επάξια ο καθένας μόνος του επάνω στη σκηνή αλλά ταυτόχρονα η χημεία τους ήταν ορατή και στις σκηνές που συναντιόνταν προσφέροντας στον θεατή το γέλιο και την θλίψη σε ισορροπημένα μεταξύ τους επίπεδα. Εξάλλου και οι δύο χαρακτήρες δεν ζητούσαν τίποτα παρά πάνω από την ευτυχία. Μία παράσταση, σε παραγωγή και εκτέλεση της πόλη μας που μόνο υπερήφανους, και αισιόδοξους για το καλλιτεχνικό της μέλλον, μπορεί να μας κάνει!»

Μαρία Αθανασοπούλου, 16.11.2015 (http://www.postin.gr/)

Πληροφορίες
«Γελώντας άγρια» 
του Κρίστοφερ Ντουράγκ

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Γενική είσοδος 10 ευρώ και 8 ευρώ για φοιτητές, μαθητές και κατόχους κάρτας ανεργίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 2651003492/6955416236
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Politheatro Ioannina

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων