Ο ευτυχισμένος Prince

Ο ευτυχισμένος Prince είναι ένα μιούζικαλ για την καρδιά και την πόλη, βασισμένο στο παραμύθι του Όσκαρ Oυάιλντ Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας, και θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης συναντώνται ξανά, με το μιούζικαλ Ο ευτυχισμένος Prince. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα εξολοκλήρου καινούργιο μουσικό έργο, σε σύνθεση Χρίστου Θεοδώρου και λιμπρέτο Xρήστου Κανελλόπουλου.

Ο διάσημος τραγουδιστής Prince - τον οποίο ερμηνεύει η Βικτωρία Ταγκούλη - έχει γίνει ένα βαρύτιμο, κιτς άγαλμα, φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους και χρυσό και δεσπόζει σε μια μεγαλούπολη. Μοναδικός του φίλος ένα χελιδόνι, που κουρνιάζει στα πόδια του.

Τώρα που πέθανε από υπερβολική δόση και τον έστησαν ψηλά να εποπτεύει την πόλη, κάνοντάς τον άγαλμα, βλέπει τον απλό κόσμο να υποφέρει και η καρδιά του ραγίζει. Όμως είναι παγιδευμένος στο βάθρο του, ανήμπορος να κάνει βήμα. Παρακαλά το χελιδόνι να αναλάβει καθήκοντα ταχυδρόμου και να μοιράσει τα άχρηστα πλούτη του αγάλματος στους ανήμπορους ανθρώπους...

Το κλασικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, διασκευάζεται ευφάνταστα από το Χρήστο Κανελλόπουλο και ανεβαίνει από τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη σαν ένα εικαστικό θέαμα, όπου σε συνδυασμό με τη μουσική του Χρίστου Θεοδώρου μας ταξιδεύει στην ιστορία όχι με ρεαλισμό, αλλά σαν μια χρωματική παλέτα δημιουργώντας εικόνες.

Info:
Τοποθεσία: Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138
Ημερομηνία: 4 έως 13 Σεπτεμβρίου, καθημερινά στις 21:30
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3453111
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 22 ?
Φοιτητικό: 15 ?