Το Γάλα: 3 χρόνια - 600 παραστάσεις - 100.000 θεατές

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, συμπληρώνει 3 χρόνια παραστάσεων και το «γιορτάζει» με μία σειρά εμφανίσεων στο Θέατρο Badminton από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου.

«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση και αντιστρόφως.


Μια συγκλονιστική ιστορία ? μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, πάντα συνοδευόμενες από την ελπίδα, που κάνουν το θεατρικό του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

Η παράσταση παίχτηκε για τρεις συνεχείς χρονιές, με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, τόσο στην Αθήνα, όσο και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες σχεδόν πόλεις της Ελλάδας. Το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100.000 θεατές. Επίσης η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» (περίοδος 2007-2008), και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

«?Συγκλονιστικό έργο ? που μιλώντας για την τραγωδία του μετανάστη υποβάλλει επίμονα το φόντο, τον καμβά,δηλαδή τη γύρω του κοινωνία?»
Βασίλης Αγγελικόπουλος, «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

«?.σημαντικότατο νέο απόκτημα της δραματουργίας μας, Το γάλα, του Κατσικονούρη?»
Κώστας Γεωργουσόπουλος, «ΤΑ ΝΕΑ»  

«?Ο Βασίλης Κατσικονούρης με ?Το Γάλα?, έγραψε τοκαλύτερό του έργο? Έχει μια τραχύτητα, μια ?κυνικότητα? που ταιριάζει στο θέμα του, είναι γραμμένο με μέτροκαι αίσθηση της οικονομίας, έχει ποιητικά ?πετάγματα? και ο συγγραφέας τρέφει μια τσεχωφική αγάπη για τα πρόσωπά του που τα αποδέχεται όπως είναι?»
Γιώργος Σαρηγιάννης,«ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», «ΤΑ ΝΕΑ»

GALA01

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά) Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πολιτοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα: Άννα Βαγενά
Λευτέρης: Δημήτρης Πατσής
Αντώνης: Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα: Ηλιάνα Αραβή

Πληροφορίες
Hμερομηνίες παραστάσεων:
27 - 31 Οκτωβρίου 2010
Γενική Είσοδος: 22? Φοιτητικό: 15?  
Για αγορά εισιτηρίων τηλ. 210.8840600, στο www.ticketnet.gr και στα Public.
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση
Για την πρεμιέρα 27/10! - Κλήρωση 25/10
Για Κυριακή 31/10 - Κλήρωση 29/10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αιώνες Μακριά από την Αλάσκα Rock The Ballet »