Beach Street Festival στην Λέσβο

Επίσημη αφίσα Επίσημη αφίσα

Φέτος το καλοκαίρι στις 25 - 28 Ιουλίου, στην παραλία των Βατερών Λέσβου, διοργανώνεται το Beach Street Festival. 4 μέρες Graffiti και μουσικής. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τόσοι πολλοί καλλιτέχνες θα μαζευτούν απ'όλο τον κόσμο για να γεμίσουν μια τεράστια παραλία με χρώματα και μουσική!

Lesbos Island, Beach street festival, your summer choice!!!

Η ιδέα

Η ιδέα για τη διοργάνωση του "Beach Street Festival", γεννήθηκε με αφορμή την καταγωγή και καλλιτεχνική δράση του Μυτιληνιού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δημιουργηθούν graffiti τοιχογραφίες που θα αναδεικνύουν την σύνδεση και την μετάβαση από τις λαϊκές τοιχογραφίες του Θεόφιλου στο μοντέρνο graffiti (styles, characters, throw ups klp).

Στόχος

Στόχος τού Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένας νέος καλοκαιρινός προορισμός για νέους που θα μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Μία γιορτή, πολιτιστική ανάσα τόσο για τη Λέσβο, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Καλοκαίρι, μουσική, σύγχρονες τέχνες, παράδοση, χαμόγελα και καλή διάθεση.

Η περιοχή των Βατερών

Τα Βατερά είναι μία από τις μεγαλύτερες (8 χιλιόμετρα) και ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, με αμμουδιά και ζώνες πολύχρωμου χαλικιού. Απέχουν περίπου 50 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη. Η ευρύτερη περιοχή των Βατερών είναι γνωστή για τη φυσική της ομορφιά, το πλούσιο γεωλογικό της ενδιαφέρον, μια και συγκεντρώνει τα θερμότερα ιαματικά λουτρά (χαμάμ) της Ευρώπης στην περιοχή του Πολιχνίτου.

Διαμονή

Οι επισκέπτες, όπως και οι καλλιτέχνες τού Φεστιβάλ, έχουν τη δυνατότητα να κατασκηνώσουν δωρεάν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή που έχει παραχωρηθεί από το ξενοδοχείο «Ειρήνη», που παρέχει πόσιμο νερό, τουαλέτες, ντους και εστιατόριο με προνομιακές τιμές. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής, που είναι συμβεβλημένα με το Beach Street Festival.

press web 01

Καλλιτεχνικά δρώμενα
  • Συναυλίες & DJ sets
  • Graffiti
  • Θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο
  • Video-art
  • Installations
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Εργαστήρια (Workshops) - Σεμινάρια graffiti και ποδηλασίας για εφήβους και παιδιά
  • Διαγωνισμός beach volley
Εισιτήριο

Η είσοδος του Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ. Παρ' όλ' αυτά, για να εξασφαλίσετε τις προνομιακές τιμές στα μπαρ, σε διαμονή & φαγητό, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί το ειδικό δωρεάν βραχιολάκι. Μπορείτε να το προμηθευτείτε ηλεκτρονικά .

Πρόσβαση στο νησί της Λέσβου
Το νησί διαθέτει λιμάνι και αεροδρόμιο, και έτσι συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με πλοία και με αεροπλάνα. Η σύνδεση με τον Πειραιά είναι καθημερινή και με τα δύο μέσα, ενώ κάποιες φορές τη βδομάδα υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από/προς Θεσσαλονίκη, Χίο, Καβάλα, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία και αεροπορική σύνδεση με Ρόδο και Κρήτη. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι πιο συχνά. Παράλληλα υπάρχουν αεροπορικές πτήσεις που συνδέουν τη Μυτιλήνη με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες απ' ευθείας. Περισσότερες πληροφορίες, στο site τού Φεστιβάλ.
 
Πρόσβαση στην περιοχή τού Φεστιβάλ
Λεωφορεία κινούνται καθημερινά προς την περιοχή των Βατερών από το κέντρο της Μυτιλήνης, και αντίστροφα. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 22510 28873 και στο website http://www.ktel-lesvou.gr