Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:29

AIR-Vejle, Διεθνής Χαρακτικής - Δανία (1 Σεπτεμβρίου 2018)

Το AiR-Vejle είναι ένα πρόγραμμα residency του Εργαστηρίου χαρακτικής Vejle για χαράκτες από όλο τον κόσμο.
Κύριος στόχος του residency σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι "να δώσει στον καλλιτέχνη την ευκαιρία να βυθιστεί στην καλλιτεχνική διαδικασία για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, εστιάζει στη δικτύωση, το διάλογο και την ανταλλαγή γνώσεων".

Το Εργαστήριο Χαρακτικής Vejle είναι σχετικά νέο (ιδρύθηκε το 2016). Δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη τεχνικών διευκολύνσεων στο πεδίο της επαγγελματικής καλλιτεχνικής χαρακτικής. Πρόθεση του εργαστηρίου είναι να διασφαλίσει ότι οι καλλιτέχνες που σχετίζονται με αυτό έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη δημιουργία χαρακτικών έργων.

Το AIR-Vejle συνεργάζεται με το Μουσείο Τέχνης Vejle. Το Μουσείο Τέχνης είναι κορυφαίο μουσείο χαρακτικής και έργων σε χαρτί και διαθέτει μια μοναδική συλλογή 20,000 έργων περίπου – τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή χαρακτικών έργων στην Δανία.

Στον καλλιτέχνη που θα επιλεγεί για το residency, θα δοθεί επίσης ποσό 15,000 Δανικών κορωνών (περίπου 2,000 ευρώ). Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, γευμάτων (και άλλων προσωπικών εξόδων) και υλικών βαρύνουν τον καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης θα επιλεγεί από επιτροπή κρίσης που αποτελείται από 2 εκπροσώπους του Εργαστηρίου χαρακτικής Vejle, 1 εκπρόσωπο του Συμβουλίου Καλλιτεχνών του Δήμου Vejle, 1 εκπρόσωπο του Μουσείου Τέχνης Vejle και τη συντονίστρια του AIR-Vejle.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ RESIDENCY: 12 Οκτωβρίου 2018 –12 Νοεμβρίου 2018 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ: 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ:
Καλλιτέχνες χαράκτες από όλο τον κόσμο.
Θα δοθεί προτίμηση στη σύγχρονη τέχνη.
Περισσότερες πληροφορίες:
www.grafiskvaerkstedvejle.dk/air-18
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.