Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 20:34

8η Διεθνής Τριενάλε Βιβλίου Καλλιτέχνη στο Vilnius της Λιθουανίας

Η «8η Διεθνής Τριενάλε Βιβλίου Καλλιτέχνη Vilnius 2018» είναι μια μη εμπορική, πολιτιστική διοργάνωση που πραγματοποιείται για την προώθηση των βιβλίων καλλιτεχνών, των δημιουργών βιβλίων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και για τη σύνδεση μεταξύ γκαλερί, εκδοτών, συντακτών και των εταιρειών εκτύπωσης έργων εικαστικών τεχνών και περιορισμένων εκδόσεων, καθώς και με το ευρύ κοινό, τους συλλέκτες και μεμονωμένους καλλιτέχνες.

Πρόκειται για περιοδεύουσα εκδήλωση με εκθέσεις στις πόλεις Vilnius (Λιθουανία), Leipzig, Φρανκφούρτη, Αμβούργο και Rheine (Γερμανία), Λιλ (Γαλλία), Silkeborg (Δανία), Βενετία και Vercelli (Ιταλία), Σεούλ (Νότια Κορέα), Halmstad (Σουηδία) και Σάλζμπουργκ (Αυστρία).

Η 8η Διεθνής Τριενάλε Βιβλίου Καλλιτέχνη Vilnius (“International Artist’s Books Triennial Vilnius”) καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Κάθε καλλιτέχνης επιτρέπεται να υποβάλλει μόνο ένα πρωτότυπο βιβλίο καλλιτέχνη.

Μια Διεθνής Επιτροπή θα επιλέξει βιβλία καλλιτεχνών για την Τριενάλε.

Κύριο βραβείο: Η Ατομική Έκθεση Βιβλίου Καλλιτέχνη στο Vilnius το 2021, καθώς και η «9η Διεθνής Τριενάλε Βιβλίου Καλλιτέχνη 2021».

Υποβολή: Το βιβλίο καλλιτέχνη, το Έντυπο συμμετοχής και το Τέλος συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017.

Ώρα και τόπος διεξαγωγής:

22–25 Μαρτίου 2018, Έκθεση Βιβλίου του Leipzig, στην Γερμανία

Ιούνιος 2018 – «Εθνική Βιβλιοθήκη Martynas Mazvydas της Λιθουανίας», Vilnius, Λιθουανία

Άνοιξη 2019 – Βενετία, Ιταλία, Φθινόπωρο – ΗΠΑ

Μεγέθη και περιορισμοί: Δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους. Το βάρος της συσκευασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά. Στη συσκευασία θα πρέπει να αναγράφεται η φράση: «No Commercial Value. Printed Matter”. Η αξία που θα δηλωθεί στο τελωνείο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 20 δολαρίων ΗΠΑ ή 20 ευρώ.

Τέλος συμμετοχής: 50 ευρώ. Το Τέλος συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί ως εξής:

Α) Μέσω PayPal: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

B) Μαζί με το καλλιτεχνικό έργο στο φάκελο,

Γ) Σε τραπεζικό λογαριασμό:

“AB SEB bankas”

Gedimino ave. 12, LT-01103, Vilnius, Lithuania

Bank code: 70440

SWIFT: CBVI LT 2X

IBAN: LT79 7044 0600 0033 6333

Τα έργα πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση: Kestutis Vasiliunas, Filaretu 9-5, Vilnius 01207, Lithuania

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο σύνδεσμο: http://artistsbook.lt/blog/2016/01/23/8th-international-artists-book-triennial-vilnius-2018/

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να φωτογραφίσει και να εκτυπώσει τις φωτογραφίες των έργων που θα χρησιμοποιηθούν σε καταλόγους, στο Internet, για σκοπούς δημοσίων σχέσεων και διαφημίσεων για την έκθεση.