Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 16:35

Curatorial Open Call 2016 στο metamatic:taf (Προθεσμία έως 22/04/16)

Το metamatic:taf ανακοινώνει για έκτη συνεχή χρονιά το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του metamatic:taf.

Ο επιμελητής ή η επιμελητική ομάδα που θα επιλεγεί θα υλοποιήσει την προτεινόμενη έκθεση στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί κατά το διάστημα 02-26.06.16 και θα λάβει χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αναφέρονται σε ομαδική έκθεση χωρίς περιορισμό στα καλλιτεχνικά μέσα. Ο ηλικιακός περιορισμός αφορά στον επιμελητή και σε περίπτωση ομαδικής επιμέλειας αφορά σε όλα τα μέλη της επιμελητικής ομάδας, δεν αφορά όμως στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες . Ο επιμελητής ή τα μέλη της επιμελητικής ομάδας δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στην έκθεση ως καλλιτέχνες και θα γίνεται δεκτή μόνο μια πρόταση ανά επιμελητή ή επιμελητική ομάδα.

Το metamatic:taf παρέχει τεχνικό εξοπλισμό, καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του χώρου όπως και τα έξοδα για ειδική έντυπη συνοδευτική έκδοση συγκεκριμένων προδιαγραφών και αναλαμβάνει την προώθηση και προβολή της έκθεσης. Το metamatic:taf δεν αναλαμβάνει έξοδα παραγωγής της έκθεσης, ούτε έξοδα μεταφοράς και ασφάλειας των έργων.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή, που θα αποτελείται από τη Νάνσυ Χαριτωνίδου (επιμελήτρια, εικαστικός / επιμελήτρια της επιλεχθείσας πρότασης Ανοιχτού Καλέσματος 2014), τους METASITU (καλλιτεχνικοί διευθυντές του metamatic:taf http://metasitu.com/us) και την ομάδα του metamatic:taf.

Tο αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα ανακοινωθεί στις 27 Απριλίου 2016 στο website του metamatic:taf (www.metamatictaf.gr), και μέσω e-mail στους συμμετέχοντες. Βασικό κριτήριο αξιολόγησης θα είναι η πρωτότυπη, θεωρητική και εικαστική, προσέγγιση της θεματικής της έκθεσης και της επιλογής των έργων.

Στοιχεία που θα συνοδεύουν την αίτηση

Προσωπικά στοιχεία
 • Στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και email)
 • Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα
 • Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
Επιμελητική πρόταση
 • Τίτλος έκθεσης
 • Κείμενο που θα διατυπώνει και θα επεξηγεί την ιδέα της έκθεσης (400-600 λέξεις)
 • Λίστα συμμετεχόντων καλλιτεχνών και σύντομα βιογραφικά σημειώματα (έως 100 λέξεις)
 • Σε περίπτωση που τα έργα προϋπάρχουν, φωτογραφία των έργων, μέσο και διαστάσεις
 • Σε περίπτωση που τα έργα δημιουργηθούν για την έκθεση, σύντομη περιγραφή τους
 • Σχεδιάγραμμα της έκθεσης βάσει της κάτοψης του εκθεσιακού χώρου της γκαλερί του metamatic:taf. Η κάτοψη θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους κατόπιν αιτήματός τους μέσω e-mail
Αρμοδιότητες του επιμελητή
 • Ο επιμελητής (ή επιμελητική ομάδα) της επιλεγμένης πρότασης θα υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το metamatic:taf, σύμφωνα με το οποίο θα αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του οι οποίες είναι μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός και η παραγωγή της έκθεσης που έχει καταθέσει στην πρότασή του, η συγγραφή δελτίου τύπου, η συγκέντρωση του φωτογραφικού υλικού που θα το συνοδεύει, καθώς και η δημοσίευση δείγματος δουλειάς των συμμετεχόντων στο website του metamatic:taf.
Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά σε μορφή pdf, με αποστολή e-mail με θέμα “OPEN CALL” στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά και η προθεσμία αποστολής είναι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016. Οι προτάσεις που θα ληφθούν αργότερα από αυτή την ημερομηνία και ώρα δε θα ληφθούν υπόψη.


Για πληροφορίες και όρους συμμετοχής επισκεφθείτε τη σελίδα theartfoundation.metamatic.gr

 Γενικές Πληροφορίες

 • Ημερομηνία: Έκθεση: 02-26.06.2016
 • Λήξη: 22.04.2016
 • Αποτελέσματα: 27.04.2016