Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 17:09

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Έργων Τέχνης από Χαρτί “Cartasia- Biennial of Paper Art” (Italy). (Προθεσμία έως 14/12/15)

Το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης από Χαρτί, το “Cartasia- Biennial of Paper Art”, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μεσαιωνική πόλη Lucca στην Τοσκάνη της Ιταλίας, απευθύνει κάλεσμα σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να υποβάλουν συμμετοχή στο 8ο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2016. Το θέμα του 8ου φεστιβάλ είναι «Σύνορα και Προοπτικές» (“Borders and Perspectives”) και μπορεί να ειδωθεί από την κοινωνική, τη θρησκευτική, την καλλιτεχνική, την ανθρωπολογική ή και από άλλες οπτικές.

Το “Cartasia- Biennial of Paper Art” περιλαμβάνει έναν διεθνή διαγωνισμό για εγκαταστάσεις και αγάλματα για εξωτερικούς χώρους και έναν διεθνή διαγωνισμό για έργα τέχνης που θα εκτεθούν σε εσωτερικό χώρο. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται performances, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η παρακίνηση των καλλιτεχνών να χρησιμοποιούν το χαρτί ως πρώτη ύλη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε για τον διαγωνισμό εγκαταστάσεων και αγαλμάτων εξωτερικού χώρου, είτε για τον διαγωνισμό έργων τέχνης εσωτερικού χώρου. Το υλικό των έργων θα πρέπει να είναι από χαρτί ή από άλλο παρόμοιο ανακυκλώσιμο υλικό και οι δημιουργίες θα πρέπει να πραγματεύονται τη θεματική του φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής της συμμετοχής είναι η 14η Δεκεμβρίου 2015.

Οι συμμετέχοντες -άτομα η γκρουπ- θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο website http://www.cartasia.it/ και στη συνέχεια να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

 

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εσωτερικού χώρου μπορούν να στείλουν έως 20 έργα τέχνης από χαρτί. Τα έργα που θα κερδίσουν στον διαγωνισμό θα εκτεθούν μέσα σε ιστορικά κτίρια της πόλης Lucca για ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της Biennial, τον Αύγουστο του 2016.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εξωτερικού χώρου προσκαλούνται να προτείνουν εγκαταστάσεις ή αγάλματα για τα εξής μέρη της πόλης: Porta San Pietro ( στο χώρο ανάμεσα στους τοίχους δίπλα στην πόρτα), Piazza San Frediano, Piazza San Salvatore, Piazza Cittadella, Piazza San Francesco, Piazza San Michele, Piazza del Giglio.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ θα παρέχει στους επιλεχθέντες καλλιτέχνες: α) στέγαση, β) τα έξοδα του ταξιδιού, γ) 1000 € στο τέλος της Biennial, όταν ο/η καλλιτέχνης θα έχει πραγματοποιήσει την προτεινόμενη δουλειά του/της, δ) προώθηση του καλλιτεχνικού έργου.