Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 11:03

Ανοιχτή Πρόσκληση για καλλιτέχνες (Προθεσμία έως 01/12/15)

Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute αναζητούν εν ενεργεία Έλληνες καλλιτέχνες που ασχολούνται με όλες τις μορφές της performance art, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες, μακράς διαρκείας performances για μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2016.

Η Μarina Abramović και μια μικρή ομάδα συνεργατών της θα εκπαιδεύσουν τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση ως performers. Οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι Έλληνες ή να έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ένα PDF που θα συμπεριλαμβάνει 5 δείγματα του έργου τους με εικόνες, περιγραφή των έργων και βιογραφικό σημείωμα στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε στην αίτηση συνδέσμους με video καθώς και σχετικές ιστοσελίδες. Στο θέμα του email πρέπει να αναγράφεται η λέξη «Artist» η οποία θα ακολουθείται από το όνομά σας.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 1η Δεκεμβρίου 2015.

Σημειώνουμε πως οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα αμειφθούν.

Η αίτηση θα πρέπει να σταλεί στα αγγλικά, καθώς η επιλογή θα γίνει και από αγγλόφωνους συνεργάτες, ειδικούς στην «Μέθοδο Abramović».