Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 00:26

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους "FILME 2015" (Προθεσμία έως 30/04/2015)

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους "FILME 2015". Για τέταρτη χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, διοργανώνεται το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ''FILME''.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 28­ - 31 Μαΐου 2015 και το έργο μας υποστηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγχρόνως παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό κινηματοθέατρο. Το συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.

Είσοδος Ελεύθερη

Όροι συμμετοχής:
1. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.
2. Οι συμμετέχοντες να είναι ηλικίας 18­44.
3. Οι ταινίες να έχουν διάρκεια από 3 ­ 30 min σε μορφή dvd, format προβολής 16:9 σε μορφή Blue Ray.
4. Το σενάριο να είναι fiction ή non fiction (μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης)
5. Στο mail είναι απαραίτητα τα στοιχεία των συντελεστών, η περίληψη της ταινίας, μια φωτογραφία η αφίσα της ταινίας, μια έγχρωμη φωτογραφία του σκηνοθέτη και τηλέφωνο επικοινωνίας.
6. Οι ταινίες να έχουν γυριστεί μετά το 2012.
7. Θα πρέπει να αποσταλούν έως τις 30 Απριλίου 2015.
8. Όσες ταινίες σταλούν από το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους.
9. Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μέχρι και τρεις ταινίες.

Στη λήξη του φεστιβάλ θα δοθούν βραβεία:
1. Σκηνοθεσίας
2. Σεναρίου
3. Φωτογραφίας
4. Μοντάζ
5. Κοινού

Επίσης, θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις:
1. Αντρικού ρόλου
2. Γυναικείου ρόλου
3. Πρωτότυπης μουσικής

Ειδικές κατηγορίες:
1. Video Clip
2. Video Art
3. Animation
4. Documentary

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
www.filme.gr
MAIL(για αποστολή των ταινιών): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
MAIL(για πληροφορίες): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ επικοινωνίας: 6979205113

Δύο λόγια για το Filme

Το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους FILME που διοργανώνουν ο κύριος Κρίτωνας Ζαχαριάδης ( Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Παραγωγός ) και η κυρία Χριστίνα Γκωλέκα (Θεωρητικός Κινηματογράφου ), θα πραγματοποιηθεί φέτος για 4η χρονιά, με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την περίοδο 28­ 31 Μαΐου.

Το φεστιβάλ μας διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα στο γεγονός ότι:
1) Απευθύνεται σε νέους δημιουργούς
2) Έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σεμινάρια, workshops, αλλά και masterclasses
3) Το πραγματοποιούμε αφιλοκερδώς χωρίς να έχουμε είσοδο ή εισιτήριο ούτε στις προβολές ούτε στα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά ούτε και στις παράλληλες δραστηριότητες όπως τις εκθέσεις που προσπαθούμε να εντάξουμε στα πλαίσια του φεστιβάλ μας.

Οραματιστήκαμε αυτό το φεστιβάλ, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας ώστε τα νέα παιδιά να έχουν ένα ακόμη πάτημα δημιουργίας , να διακριθούν μέσα από αυτό και να έρθουν σε επαφή και με άλλους νέους ιδίων ενδιαφερόντων αλλά κυρίως για να κερδίσουν γνώσεις από κάποιους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Στις παράλληλες δραστηριότητες στα πλαίσια του φεστιβάλ μας πέρυσι καταφέραμε και μια πανευρωπαϊκή πρωτιά , έκθεση storyboards με έργα που μας εμπιστεύτηκαν οι κύριοι: Σμαραγδής Γ., Περάκης Ν., Χολέβας Μ., Σιαδήμας Α., Βαρδαρινός Γ., Παπαδόπουλος Γ., Παπαδοπούλου Λ.

Σας παραθέτουμε κάποιο από τα links που ανέφεραν την έκθεσή μας:
http://www.thessaloniki2014.eu/gr/305­filme­festival­of­new­directors­.html

Κάποια εικόνα για το φεστιβάλ μας μπορείτε να έχετε αν επισκεφτείτε τη σελίδα μας:
www.filme.gr

Αλλά και στο Facebook: Filme.gr – Σκηνοθέτες σήμερα και αύριο
https://www.facebook.com/filmegr?fref=ts