Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 19:41

Θερινό Σχολείο της Κοινωνικής Οικονομίας απο το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (Προθεσμία έως 16/03/15)

Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζεται και το 2015 με το Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, που απευθύνεται σε επιστήμονες και επαγγελματίες, σε μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων.

 

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει από τις 25 έως τις 30 Μαΐου 2015, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, Θερινό Σχολείο με θέμα: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα


Ο κύριος σκοπός του είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στα θέματα:

I. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
• Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία και στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
• Θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα
• Σύγχρονοι προβληματισμοί για την αγορά εργασίας
II. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
• Οικονομική Κρίση και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
• Υποδείγματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια
• Πηγές και Εργαλεία Χρηματοδότησης Κοινωνικών Επιχειρήσεων
III. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
• Οργάνωση και Διοίκηση Κοινωνικών Επιχειρήσεων
• Αρχές Διοίκησης Ολικής Ποιότητας
• Μέθοδοι και Τεχνικές Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (Human resource management)
IV. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
• Μοντέλα και στρατηγικές δικτύωσης
• Μάρκετινγκ Κοινωνικών Επιχειρήσεων
• Η Θερμοκοιτίδα ως Εργαλείο Ανάπτυξης της Συνέργειας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων
V. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
• Εκτίμηση Αναγκών
• Διερεύνηση Επιχειρηματικών Ιδεών
• Συμβουλευτική Ενδυνάμωση και Υποστήριξη Στελεχών
• Διερεύνηση Ατομικών Χαρακτηριστικών
VI. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
• Συλλογική Ενδυνάμωση Στελεχών
• Προφίλ και Χαρακτηριστικά του Κοινωνικού Επιχειρηματία
• Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

1. Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ κ.λπ., που σχετίζονται με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας, Τοπικής Ανάπτυξης, Ποιότητας ζωής, Κοινωνικής ένταξης, Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων, Χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναζήτηση και μόχλευση πόρων, Μάρκετινγκ, Ανάπτυξης Ανθρώπινου δυναμικού κ.ο.κ.
2. Εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αειφόρου Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής (αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου, προώθηση του τουρισμού και του αγροτουρισμού, άρση της απομόνωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, παραγωγή και προώθηση τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της απασχόλησης) καθώς και στον τομέα της Κοινωνικής Φροντίδας με ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο.
3. Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, με ευρύτερο υπόβαθρο Κοινωνικής Οικονομίας, Χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναζήτηση πόρων, Μάρκετινγκ, Ανάπτυξης Ανθρώπινου δυναμικού, Ποιότητα, Τοπική Κοινωνία.
4. Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
• Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να έχουν ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις σε ευρύτερα γνωστικά πεδία που σχετίζονται με την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στους τομείς της Αειφόρου Ανάπτυξης, της Ποιότητας Ζωής και της Κοινωνικής Φροντίδας.
• Για τους συμμετέχοντες μη κατοίκους Κεφαλονιάς προβλέπεται επιδότηση της διαμονής τους κατά 50% και έως 25,00€ ανά ημέρα.


Προθεσμία και τρόπος κατάθεσης αιτήσεων :

1. Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως 16/03/2015 (ημερομηνία αποστολής την 16η Μαρτίου 2015).
2. Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου:
http://www.teiion.gr
Από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στη διεύθυνση: Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη Τ.Κ. 28 100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

3. Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων :

1. Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 14:30, στην έδρα της Κεντρικής Διοίκησης στη διεύθυνση: Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη Τ.Κ. 28 100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.
2. Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη "Για το Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία'', με ημερομηνία αποστολής την 16η Μαρτίου 2015.
3. Διαδικτυακά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4. Κατάθεση δικαιολογητικών : Αίτηση υποψηφίου και αντίγραφα τίτλων σπουδών, βεβαιώσεων προϋπηρεσίας κ.λπ.

Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.

Πληροφορίες:
κ. Σπύρος Τρουμπέτας Τηλ. 26710 25820, 6977 782577 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες 09:00-16:00
κα Ερατώ Κουστουμπάρδη, Τηλ. 26710 25820, 6988 581707 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες 09:00-16:00