Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 00:45

"Μονοδιάλογοι ΙΙ" Κάλεσμα σε φίλους της ποίησης από το Ash In Art"Όλοι μεμψιμοιρούν για την παρακμή και την πτώση της ποίησης. Το λιγοστό κοινό της, οι μερικοί μυημένοι της, η μη προβολή και έκδοση της όσο τακτικά θα έπρεπε. Πόσο θα έπρεπε δηλαδή; Προσπάθειες σαν κι αυτή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: ανθρώπους με όρεξη να προάγουν ένα λογοτεχνικό θεσμό και να τον εμβαθύνουν όλο και πιο πολύ στα έγκατα της κοινωνίας μας, στις ψυχές των αναγνωστών", έγραψε ο Νέστορας Πουλάκος, κριτικός, στο εισαγωγικό σημείωμα της περσινής ποιητικής ανθολογίας 19 νέων ποιητών "Μονοδιαλογοι" (εκδ. Ash In Art, 2008). Και εξηγούσε πως "όταν λέμε «νέοι ποιητές», δεν εννοούμε ηλικιακά, αλλά επικεντρωνόμαστε στη φρεσκάδα της γραφής, στην ποιότητα του στίχου, στο στόχο του ποιήματός τους".

Για δεύτερη χρονιά το Ash In Art καλεί "ακυκλοφόρητους" ποιητές και ποιήτριες, το νέο αίμα του λόγου της πόλης, όσους μπορούν στις μέρες μας να γράφουν ποίηση και να ονειρεύονται, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου κύκλου πέντε εκδηλώσεων.

Η αρχή γίνεται την πρώτη Δευτέρα του Μαρτίου (2.3.09) που καλωσορίζουμε την άνοιξη με πέντε γυναικείες πένες, τις Ελένη Δημοπούλου, Σοφία Κουκουλιώτη, Μαριλένα Κανελλοπούλου, Ευδοκία Τσοτάκου και Τζουν Γιαν (Κίνα)

Ακολουθούν ποιητικές βραδιές στις 16.3, 6.4, 27.4, 11.5.
Εάν θέλετε να συμμετέχετε στείλτε ποιήματά σας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η ανθολογία "Μονοδιάλογοι ΙΙ", απαύγασμα των παραπάνω εκδηλώσεων θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο από τις εκδόσεις Ash In Art σε επιμέλεια γνωστού εκδοτικού φορέα.