Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 00:54

Πρόσκληση εικαστικών καλλιτεχνών για συμμετοχή στο φεστιβάλ Reworks 2011 (Προθεσμία 1/8/2011)Πρόσκληση συμμετοχής για νέους δημιουργούς, designers, φοιτητές και αποφοίτους σχολής καλών τεχνών ή εφαρμοσμένων τεχνών, γραφίστες, αρχιτέκτονες, animators, φωτογράφους, συνθέτες ακουστικής μουσικής, κτλ.
Ο ήχος  ως  δομικό στοιχείο της σύνθεσης της μουσικής χρησιμοποιείται ευρέως από τους σύγχρονους καλλιτέχνες σε εγκαταστάσεις και κατασκευές ενίοτε συνοδεύοντας δυσδιάστατες αποτυπώσεις (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ), σε performances, στη video art, ή αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία εικόνας και αντικειμένου
Το reworks 2011 επιχειρεί φέτος τη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής πλατφόρμας ανάδειξης νέων καλλιτεχνών, εισάγοντας στο πρόγραμμά του μια έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης και ηχητικών εγκαταστάσεων που είτε ενσωματώνουν τον ήχο ως συστατικό του έργου, είτε αναδεικνύουν την ακουστική εμπειρία μέσω αναφορών και συμβόλων κάνοντας χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων.
Σκοπός του reworks 2011 είναι να συνδυάσει την προβολή της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία της πόλης και όχι μόνο.
Το εικαστικό τμήμα του reworks 2011 προσκαλεί νέους δημιουργούς να στείλουν  μέχρι την 1/8/2011, τις προτάσεις τους για συμμετοχή στην έκθεση, με έργα που αναδεικνύουν τη σχέση του ήχου και κατά προτίμηση του ηλεκτρονικού με σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές και διαδραστικά μέσα.
Όροι συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν την πρότασή τους ταχυδρομικά, συμπεριλαμβάνοντας
Την αίτησή τους συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη
4 εκτυπωμένες φωτογραφίες του έργου
Dvd που θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες ψηφιακά και video του έργου σε περίπτωση που έχει κίνηση και ήχο ή οποιαδήποτε διαδραστική λειτουργία
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 1/8/2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Τα παραπάνω θα πρέπει να αποσταλούν, με την ένδειξη για το reworks 2011-art, στην διεύθυνση:
Βενιζέλου 24
Τ.Κ.54624
Θεσσαλονίκη
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να προωθηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Περισσότερες πληροφορίες: