Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 17:41

Πρόσκληση καλλιτεχνών: 14η BIENNALE ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

H «14η  Biennale  νέων  δημιουργών  της  Ευρώπης  και  της  Μεσογείου»  θα πραγματοποιηθεί από 03  έως 12  Σεπτεμβρίου  2009  στα  Σκόπια  και θα έχει θέμα : « Οι  Επτά  Πύλες ».

 

 

 

 

 

 

Η  πόλη των Σκοπίων σχετίζεται με ένα μύθο, σύμφωνα με τον οποίo  οι επτά πύλες της  στέκονται εκεί, όπου κάποτε ήταν τα μάτια, το στόμα, τα ρουθούνια και τ΄ αυτιά  ενός γίγαντα που τη φυλούσε.  Συμβολικά λοιπόν, μέσα από τις επτά εισόδους της πόλης θα εισέλθουν διαφορετικές πολιτιστικές τάσεις, εκφρασμένες μέσα από τους  επτά  τομείς  τεχνών  της  Biennale,  οι οποίες θα αναμειχθούν μεταξύ τους και θα εξέλθουν με μία κοινή δυναμική.       

Ο Δήμος  Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τους ακόλουθους τομείς :
Φωτογραφία,  video  art,  κόμικς  
Διήγημα  ή ποίηση,
Γαστρονομία.
Διεύθυνση  Πολιτισμού  του  Δήμου  Θεσσαλονίκης,  Θεοφίλου 25  -  Ανω Πόλη,   54633,  τηλ. 2310 280328).
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δήμος Σταυρούπολης
Χορό,
κινηματογράφο,
εικαστικές τέχνες
ΔΚΕΣ ΙΡΙΣ Λαγκαδά 221 3ος όροφος 56430 Σταυρούπολη τηλ. 2313302965.  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.dkesiris.gr

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
οπτικές τέχνες,
εφαρμοσμένες τέχνες,
μουσική,
κινηματογράφο
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Αχαρνών 417, 11143 Αθήνα
Τηλ. 2102599412 
e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.neagenia.gr


Σύμφωνα με τον κανονισμό της  Ένωσης, οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη  « 14η   Biennale »,  θα επιλεγούν από αρμόδιες κριτικές επιτροπές, τη συγκρότηση των οποίων επιμελείται το κάθε μέλος της  Ένωσης  χωριστά.

Οι καλλιτέχνες που θα υποβάλλουν υποψηφιότητες πρέπει να είναι γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου  1978.  
Όσοι έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν σε προηγούμενες διοργανώσεις της Biennalle, δεν μπορούν να ξαναπάρουν μέρος στον ίδιο τομέα.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν τα έργα σε dvd η cd, συμβατά με pc, στο πίσω μέρος των οποίων πρέπει να υπάρχει το όνομα και το επίθετο  του καλλιτέχνη, οι φυσικές διαστάσεις του κάθε έργου, οι τεχνικές, η  ημερονία παραγωγής  και ο τίτλος του. 
Ειδικότερα για  
Φωτογραφία: Είναι  επιλέξιμες ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες. 
Κόμικς: Είναι επιλέξιμα  πρωτότυπα  και  ανέκδοτα έργα, χωρίς  περιοριστικούς  όρους ως προς την τεχνική, τα χρώματα, το σχέδιο και τη γλώσσα.
Video art: Είναι επιλέξιμα  πρωτότυπα  έργα,  μαγνητοσκοπημένα, καθώς επίσης  και video εγκαταστάσεις. 
Λογοτεχνία: « Διήγημα »  ή  « Ποίηση ».  Είναι επιλέξιμα πρωτότυπα και  ανέκδοτα έργα, χωρίς περιορισμούς ως προς την τεχνική ή το περιεχόμενο.
Για τα  ελεύθερης  έκφρασης  κείμενα, το μήκος τους δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 15 σελίδες ( 25 γραμμές από 60 χαρακτήρες ).  Όσο αφορά στην ποίηση, ο ποιητής θα πρέπει να υποβάλλει  τρία  κείμενα που να μην υπερβαίνουν τις  5  δακτυλοφημένες  σελίδες. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν μαζί με την αίτηση σε 5  φωτοτυπίες  και  cd. 
Γαστρονομία: Ο chef πρέπει να παρουσιάσει αυθεντικές συνταγές με τα υλικά που χρησιμοποιεί, τον τρόπο παρασκευής και λίστα με συνοδευτικά ποτά για κάθε πιάτο. Αν υπάρχουν κριτικές, μπορούν να επισυναφθούν.

Πληροφορίες για τους υπόλοιπους τομείς της Biennale μπορείτε να πάρετε από τους αντίστοιχους φορείς.
Οι  αιτήσεις πρέπει να  συνοδεύονται από  βιογραφικό σημείωμα του καλλιτέχνη, συγκατάθεσή του στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του, σύντομη περιγραφή των έργων του  και υλικό τεκμηρίωσής τους.

Περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην  ιστοσελίδα της Biennale  www.bjcem.org
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.