Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 04:30

Πρόσκληση θεατρικών ομάδων για συμμετοχή στο "Μικρό Φεστιβάλ 2" (Προθεσμία 06/02/2009)

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «μικρό φεστιβάλ», μία συνάντηση νέων θεατρικών σχημάτων. Το «μικρό φεστιβάλ» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ούγκα Κλάρα. (Διαβάστε για το Μικρό Φεστιβάλ 1 εδώ)
Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς συμμετοχών καθώς και της θερμής ανταπόκρισης του κοινού της Θεσσαλονίκης, το οποίο αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, η Ούγκα Κλάρα διοργανώνει φέτος το «μικρό φεστιβάλ2». Στόχος και πάλι είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέα θεατρικά σχήματα από ολόκληρη τη χώρα να παρουσιάσουν τις θεατρικές τους δημιουργίες στο κοινό της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μιας οργανωμένης συνάντησης ομάδων. Έτσι, το «μικρό φεστιβάλ2» προσκαλεί όλες τις ομάδες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους να καταθέσουν τις αιτήσεις του.

Το «μικρό φεστιβάλ» θα παρέχει σε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν:

  1. Το χώρο τέχνης «3ος όροφος» για δύο παραστάσεις με όλο του τον εξοπλισμό.
  2. Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής, για τρεις (3) ημέρες, μέχρι το ποσό των ? 700,00 για κάθε θίασο.
  3. Γραμματειακή και φροντιστηριακή υποστήριξη κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Σε ποιους απευθύνεται:

Ομάδες ή θεατρικές εταιρίες που έχουν ως καλλιτεχνική τους βάση πόλεις εκτός της Θεσσαλονίκης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η παράσταση που προτείνεται να μην έχει παρουσιαστεί προηγουμένως στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δομή
Στις 21 ημέρες του «μικρού φεστιβάλ» θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους έξι (6) θεατρικά σχήματα. Μεταξύ των παραστάσεων θα υπάρχουν εμβόλιμες ομιλίες, δράσεις και σεμινάρια που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όσους τα παρακολουθήσουν να εκτιμήσουν τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται όσον αφορά το θέατρο από νεόκοπες θεατρικές ομάδες στη χώρα μας.

Διάρκεια
27 Απριλίου ? 17 Μαΐου 2009

Τόπος
Χώρος τέχνης 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Αριθμός παραστάσεων
Συνολικά θα φιλοξενηθούν έξι (6) θίασοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν από 2 παραστάσεις.

Βασικές ημερομηνίες
Υποβολή αιτήσεων: 3 Δεκεμβρίου 2008 ? 6 Φεβρουαρίου 2009
Επιστολές απάντησης: 12 ? 20 Φεβρουαρίου 2009
Χρόνος διεξαγωγής: 27 Απριλίου ? 17 Μαΐου 2009

Διαδικασία υποβολής αίτησης
Κάθε θίασος θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση . Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά, και να αποσταλεί ταχυδρομικά ψηφιακό υλικό (DVD με απόσπασμα από την προτεινόμενη παράσταση και φωτογραφίες στη διεύθυνση:

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα

Αιτήσεις που θα συμπληρωθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δε θα ληφθούν υπ΄ όψη.

Η διαδικασία αποστολής αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου 2009. Η τελική ανακοίνωση των θιάσων που θα συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 20 Φεβρουαρίου 2008.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ