Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 17:15

Πρόσκληση εικαστικών σε διεθνή έκθεση με θέμα την ελιά (Προθεσμία 15/6/2010)Διεθνής Έκθεση εικαστικών έργων

Τίτλος έκθεσης: «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης, στο βάθος του χρόνου».
(σ.σ. εννοείται ο παρελθόντας και ο μέλλοντας χρόνος)

Διοργανωτές: Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, με συνδιοργανωτές τις  Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.
Την έκθεση υποστηρίζουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και το  Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Είδος έκθεσης: Διεθνής, μπορούν να πάρουν μέρος καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, ψηφιδωτά, γλυπτικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας και video art.

Χώρος έκθεσης: Tον Ιούνιο θα ξεκινήσει από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΤΕΙ Κρήτης (περιοχή Εσταυρωμένος, Ηράκλειο). Τον Ιούλιο η έκθεση θα μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του  Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (Γούρνες νομού Ηρακλείου). Στόχος είναι η έκθεση να ταξιδέψει στην Αττική και τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο.

Προθεσμία: Η  παραλαβή των έργων θα γίνεται από το ΤΕΙ Κρήτης, το διάστημα από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.

Συμμετοχές: Στην έκθεση μπορούν να πάρουν μέρος οι καλλιτέχνες ως φυσικά πρόσωπα. Δεν θα γίνονται αποδεκτές συμμετοχές από νομικά πρόσωπα για παράδειγμα galleries, συλλόγους και σχολές εικαστικών τεχνών. Τα έργα τέχνης θα συνοδεύονται από  ψηφιακό αρχείο (cd) το οποίο θα περιλαμβάνει τη φωτογραφία του έργου (τραβηγμένη με ευθύνη του καλλιτέχνη), τον τίτλο του έργου, τις διαστάσεις του, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και στοιχεία επικοινωνίας με τον καλλιτέχνη (όπως τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Επίσης, σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή θα περιλαμβάνεται η εκτίμηση για την  αξία κάθε έργου, διατυπωμένη από τον καλλιτέχνη.
Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να πάρει μέρος με ένα έργο.

Διαστάσεις έργων:
Οι ανώτατες διαστάσεις των έργων θα είναι 1Χ1μέτρα. Θα γίνονται δεκτά σε τελάρα ή κορνίζες.
Για τα γλυπτά  ο ανώτατος όγκος θα είναι 0,50 κυβικά μέτρα και το ανώτατο ύψος 1,80 μέτρα μαζί με τη βάση.

Ασφάλεια έργων:
Η ασφάλεια των έργων μετά την παραλαβή τους από το  Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και το ΤΕΙ και μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης είναι στην ευθύνη των διοργανωτών. Όταν μία πόλη φιλοξενεί την έκθεση, η ασφάλεια των έργων (μεταφορά και εκθεσιακός χώρος) επιβαρύνει τους εκεί διοργανωτές (οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή οικείος Δήμος). Η ασφάλεια των έργων κατά την επιστροφή αυτών στους καλλιτέχνες θα επιβαρύνει τους διοργανωτές

Τρόπος μεταφοράς των έργων:
1. Οι  καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εντός Κρήτης θα παραδίδουν τα έργα τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στην περιοχή Εσταυρωμένος Ηρακλείου.
2. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εκτός Κρήτης και εντός της Ελλάδας θα αποστέλλουν τα έργα τους, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών (Κωλέττη 14, Τ.Κ. 10681 Αθήνα). Η  μεταφορά και η ασφάλεια των έργων μέχρι τα γραφεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών επιβαρύνει τους καλλιτέχνες.
3. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Αττική θα παραδίδουν τα έργα τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών (Κωλέττη 14, Αθήνα).
4. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδος, θα αποστέλλουν τα έργα τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, Εσταυρωμένος Ηρακλείου Τ.Κ. 71004). Η ασφάλεια των έργων μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης επιβαρύνει τους καλλιτέχνες. Το κόστος μεταφοράς των έργων από το εξωτερικό στο ΤΕΙ Κρήτης, επιβαρύνει τους διοργανωτές.
Η προθεσμία παραλαβής των έργων από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών λήγει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010. (Προσοχή, παραλαβής και όχι αποστολής των έργων).
Το κόστος μεταφοράς και η ασφάλεια των έργων από τα γραφεία του Εικαστικού Επιμελητηρίου μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης επιβαρύνουν τους διοργανωτές της έκθεσης.

Πώληση έργων: Η πώληση των έργων γίνεται με ευθύνη του καλλιτέχνη και του ενδιαφερόμενου χωρίς την ανάμειξη των διοργανωτών. «Προπώληση» έργων είναι δυνατόν να γίνεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η μεταφορά των έργων όμως από τους καλλιτέχνες στους ενδιαφερόμενους, γίνεται με δική τους ευθύνη, μετά την πλήρη ολοκλήρωση του «ταξιδιού» της έκθεσης στις ενδιαφερόμενες πόλεις.

Προβολή έκθεσης:  Θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας (Ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο). Θα εκδοθούν αφίσα και φυλλάδιο. Κατάλογος της έκθεσης θα υπάρξει σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, γραφείο προέδρου: 2810 379300 και 2810 250752 κα Σταυρούλα Μαγουλιανού
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον σχετικό δικτυακό τόπο.