Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 17:12

Ακροάσεις Υποτροφιών κύκλου Σεμιναρίων Παλαιάς Μουσικής 2016 (Προθεσμία έως 31/5/2016)

Ο Κύκλος Σεμιναρίων Παλαιάς Μουσικής του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ξεκινάει στις 2 Απριλίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους (2016) ενώ θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναντήσεις στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, καθώς και μία σε καλοκαιρινό σεμιναριακό κύκλο.

Τα σεμινάρια αφορούν προχωρημένους ή/και πτυχιούχους τραγουδιστές και μουσικούς διαφόρων οργάνων (φλάουτο, φλάουτο με ράμφος, όμποε, βιολί, τσέλο, τσέμπαλο/πιάνο κ.α.) που ενδιαφέρονται για τη μουσική από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής προσφέρει έως τέσσερις υποτροφίες ύψους 600 ευρώ / άτομο σε νέους σπουδαστές που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση. Οι υπότροφοι έχουν την υποχρέωση να παρακολουθήσουν τα τέσσερα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη καθώς κι ένα θερινό σεμινάριο με την υπόδειξη των εισηγητών. Το ποσό της υποτροφίας καλύπτει τα δίδακτρα των πέντε συναντήσεων, το κόστος διαμονής των υποτρόφων στο καλοκαιρινό σεμινάριο και συμβάλλει επαρκώς στα έξοδα μεταφοράς εφόσον κάποιος/κάποια δε διαμένει τη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα της υποτροφίας θα καταβληθούν στις επιτυχούσες και στους επιτυχόντες μέχρι την 31η Μαίου 2016 και αφορούν όλο το έτος.

Τα σύνολα παλαιάς μουσικής του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε συναυλίες στη διάρκεια του έτους.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου για τα ενεργά μέλη προυποθέτει μια άκροαση στις 2 Απριλίου, ώρα 5μμ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Τα μαθήματα θα γίνουν στις 3 και 4 Απριλίου. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε συνάντηση είναι 40 ευρώ για τα ενεργά μέλη και 20 για τους ακροατές. Οι σπουδαστές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης προσέρχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις ακροάσεις καλούνται να ετοιμάσουν:

Τραγούδι: μια άρια του Μότσαρτ και μια άρια Μπαρόκ (Χαίντελ, Βιβάλντι, όχι άριες αντίκες! Στις άριες από όπερες απαιτείται παρτιτούρα ορχήστρας όχι πιανιστική παρτιτούρα!)

Όργανα: δύο έργα του Μπαρόκ διαφορετικού ύφους.

Διδάσκουν: Άρης Χριστοφέλλης - ερμηνεία φωνητικής μουσικής
Δημήτρης Κούντουρας - ιστορικά φλάουτα / ιστορική ερμηνεία & σύνολα παλαιάς μουσικής
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος - τσέμπαλο, μπάσο κοντίνουο & φωνητική μουσική Μπαρόκ