Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 14:56

Ακρόαση για χορευτές & ηθοποιούς στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Προθεσμία μέχρι 17/7/10)

Η αστική μη κερδοσκοπική καλλιτεχνική εταιρεία Out of the Box Intermedia κάνει ακρόαση για χορευτές και ηθοποιούς, για τη συμμετοχή τους στην διεθνή έκθεση Locus Solus, υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού και του βρετανικού συμβουλίου.

Σύλληψη-σκηνοθετική επιμέλεια της έκθεσης: Σωζήτα Γκουντούνα (Καλλιτεχνική Διευθύντρια-Out of the Box Intermedia)

Χορογραφία: Alexandra Waierstall (Noema Dance Works)

Η έκθεση με δρώμενα ?Locus Solus? που το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2010 θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, στηρίζεται στη συνεργασία εννέα καλλιτεχνικών ομάδων από την Ευρώπη και την Αμερική και αποβλέπει στην καλλιέργεια ενός ερευνητικού διαλόγου γύρω από το θεματικό άξονα του μύθου της επιστήμης και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Η Έκθεση είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέϊμοντ Ρουσσέλ (1914), στο οποίο ένας επιστήμονας εξοπλίζει τα πολυτελή εργαστήρια του σε μια βίλα κοντά στο Παρίσι. Σε κάθε δωμάτιο εκθέτει μία από τις ιδιοφυείς εφευρέσεις του εγκυκλοπαιδικού του πνεύματος. Οι χώροι του ?Locus Solus? παραλληλίζονται και αναπαριστούν τους χώρους ενός μουσείου εφευρέσεων. Το έργο του Ρουσσέλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδριο στο Μουσείο Μπενάκη προκειμένου να καταδειχθεί ο διάλογος επιστήμης και τέχνης, καθώς και η σύμπραξη των τεχνών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας: http://outoftheboxintermedia.org

και την ιστοσελίδα της χορογράφου: http://www.alexandrawaierstall.com/