Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 13:40

Ακροάσεις για δωρεάν συμμετοχή στις Χορωδίες του Εθνικού Ωδείου

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με επαρκείς μουσικές γνώσεις (ηλικίας από 17 έως 45 ετών), προκειμένου να στελεχώσουν τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να λάβουν μέρος στις σχεδιαζόμενες συναυλίες της. Οι ακροάσεις θα γίνονται Σάββατο, στις 17 Σεπτεμβρίου, 1 & 15 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12.00, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18) από την καθηγήτρια Μονωδίας Άννα-Μαρία Καρκανιά.

Η συμμετοχή στη Χορωδία και στα μαθήματα (κάθε Σάββατο) είναι δωρεάν.

Η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου δημιουργήθηκε το 1992 με πρωτοβουλία και κάτω από τη διεύθυνση-διδασκαλία του καθηγητή Σπύρου Κλάψη.

Έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες καλλιτεχνικές διοργανώσεις (Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Χόρτου κ.ά.) και έχει κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλες αθηναϊκές και άλλες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θέατρο Παλλάς, το Δημοτικό Αθηναϊκό Θέατρο, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.ά.) παρουσιάζοντας έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

Η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου στο πλαίσιο των εμφανίσεών της τη νέα διδακτική-καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017, θα εμφανιστεί αρχές Οκτωβρίου στις εκδηλώσεις για το «έτος Αριστοτέλη», ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα παρουσιάσει τη Μεγάλη Λειτουργία του J.S.Bach σε συνεργασία με τη Χορωδία του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα συμμετάσχει επίσης στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Ωδείου.

Το Ωδείο διαθέτει τμήμα γρήγορης εκμάθησης στοιχείων Θεωρίας και Σολφέζ για όσους ενδιαφέρονται.

Καλούνται άτομα από 17 ετών και πάνω προκειμένου να στελεχώσουν την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της. Κυρίως προσκαλούνται οι σπουδαστές Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Οι ακροάσεις γίνονται κάθε Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθης) από τις 22 Σεπτεμβρίου και όλο τον μήνα Οκτώβριο την ίδια μέρα και ώρα. Η φοίτηση στο ψυχαγωγικό αυτό τμήμα προσφέρεται δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Χορωδία και αρχίζει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.

Η Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής που ξεκίνησε το 1995 στο Εθνικό Ωδείο. Την ευθύνη του Εργαστηρίου αλλά και τη διεύθυνση- διδασκαλία της Χορωδίας έχει ο καθηγητής κ. Μιχάλης Μακρής.

Η Χορωδία πραγματοποιεί κάθε χρόνο σημαντικές εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών συμμετέχοντας σε πολιτιστικά δρώμενα εορταστικού κυρίως χαρακτήρα.