Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 17:13

Εθελοντική Εργασία & Πρακτική Άσκηση στο Athens Photo Festival

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

To Athens Photo Festival αναζητά άτομα για εθελοντική εργασία καθώς και περιορισμένο αριθμό σπουδαστών για πρακτική άσκηση, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν έμπρακτα με τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και τη θετική τους διάθεση στην προετοιμασία και διεξαγωγή ενός διεθνούς φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα απασχόλησης του Athens Photo Festival παρέχει τη δυνατότητα να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε βασικούς τομείς της διοργάνωσης όπως:

  1. Οργάνωση εκδηλώσεων
  2. Στήσιμο και λειτουργία εκθέσεων
  3. Επικοινωνία (γραφείο τύπου, social media)
  4. Γραμματειακή υποστήριξη
  5. Διαχείριση ιστοσελίδων
  6. Καταλογογράφηση φωτογραφικών βιβλίων
  7. Φωτογραφική και οπτικοακουστική κάλυψη
  8. Γραφιστικές εφαρμογές

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενταχθούν στο συνολικό οργανόγραμμα, ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών, τον ελεύθερο τους χρόνο και τα ιδιαίτερα γνωστικά ενδιαφέροντά τους.

Η εθελοντική εργασία στο Athens Photo Festival διαρκεί από 1 έως 3 μήνες, με δυνατότητα πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Η πρακτική άσκηση διαρκεί από 2 έως 6 μήνες και εφαρμόζεται η διαδικασία που ακολουθεί η κάθε σχολή.

Μετά την ολοκλήρωση της απασχόλησής τους, χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής και συστατική επιστολή που καλύπτει την περίοδο της άσκησης και τον τομέα απασχόλησης.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε συμπληρώστε την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο δικτυακό τόπο του Athens Photo Festival. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας: Tel. 210 9211 750 / Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
Το Athens Photo Festival 2016 θα αναπτυχθεί τους μήνες Iούνιο-Ιούλιο στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς) και άλλους χώρους της Αθήνας. Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιο φωτογραφίας, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.