Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 13:13

«4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου

Γράφτηκε από  Δ.Τ.
Αφίσα, «4 Μαρτίου» Αφίσα, «4 Μαρτίου»

Η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Δημήτρη Νάκου με τίτλο «4 Μαρτίου» θα κάνει πρεμιέρα στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Δράμας. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Κύμη Ευβοίας και είναι μια παραγωγή της t-short σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η ταινία είναι σε πρώτο επίπεδο η ιστορία της Μαρίας, αλλά παράλληλα πραγματεύεται το ηθικό και το ανήθικο, την τιμιότητα και την ανεντιμότητα, την αγωνία και την αβεβαιότητα για την καθημερινότητα και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ποιο ρόλο μπορούνε να παίξουνε οι ανθρώπινες σχέσεις. Είναι μια ταινία στο σήμερα, ένα σύγχρονο δράμα, μια ταινία ερμηνειών, με αλληγορικές προεκτάσεις, μια ταινία που οι ήρωες δεν είναι ξεκάθαρα «καλοί» ή «κακοί», αλλά μάλλον κινούνται πέραν του καλού και του κακού.

Σύνοψη:
Η Μαρία, μια νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, προσέχει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4η Μαρτίου είναι η τελευταία της ευκαιρία.

Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Νάκος είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στον τομέα Φιλοσοφία του Κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει, επίσης, «Πολιτιστική Διαχείριση» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ενώ επίσης έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών ταινιών.
Φιλμογραφία:
Εβίβα, 16΄, 2014/ Γης Μαδιάμ, 17’, 2013/ Οι παλιάτσοι, 6’, 2012/ Βίον Ανθόσπαρτον, 4’, 2011/ Τα μωρά τα φέρνει ένα πουλί, 3’, 2011/ Felix Culpa, 11΄, 2011/ Κάπου στον Χάρτη, 5’, 2010/ Ο Γιος, 6’, 2010/ Φωτεινή και Αλεξάνδρα, 17΄, 2009/ Μαζί, 14’, 2008

Cast: Romanna Lobach, Παύλος Ιορδανόπουλος, Όλγα Δαμάνη, Γιάννης Αναστασάκης, Σοφία Σεϊρλή, Αναστάσης Κολοβός
σενάριο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος/ παραγωγός: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης/ παραγωγή: t-shOrt, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Δημήτρης Νάκος/ διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου/ μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς/ ήχος: Βαγγέλης Ζέλκας/ σκηνικά: Νεφέλη Λιβιεράτου/ κοστούμια: Boudoir Team (Σοφία Κοτσίκου, Κατερίνα Χαλιώτη, Τάσος Δήμας)/ make-up artist Αγγελική Ράπτη/ α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Λεούση/ α΄ βοηθός οπερατέρ: Φάνης Καραγιώργος/ σχεδιασμός και τελική μίξη ήχου: Γιώργος Ραμαντάνης (Dna Lab)

Έκθεση εικόνων