Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 14:30

Αυτό το Σάββατο πάμε TEDxKalamata!

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Αυτό το Σάββατο, στις 27 Ιουνίου (Ώρα έναρξης: 20.30, προσέλευση 20:00), η φετινή διοργάνωση έρχεται να προκαλέσει προβληματισμό και συζητήσεις, φιλοξενώντας τους πρωταγωνιστές κάποιων εκ των μεγαλύτερων ζητημάτων της παγκόσμιας επικαιρότητας.

Οι ομιλητές του φετινού TEDxKalamata έχουν σίγουρα να μοιραστούν εκπληκτικές ιστορίες που θα μας καθηλώσουν. Εϊναι στην πρώτη γραμμή κάνοντας βήματα ανάμεσα σε απειλές, τρομοκρατικές επιθέσεις και πολέμους. Στα εργαστήρια τους, είναι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους και οι πρώτοι που βλέπουν τα αποτελέσματα. Με την τέχνη και την εφευρετικότητα τους δημιουργούν νέες τάσεις.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, θα ακούσουμε 12 ομιλίες για θέματα όπως η ανάλυση του ακτιβισμού (Inna Shevchenko , FEMEN), η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης (Zineb El Rhazoui , Charlie Hebdo), η διαφορετικότητα και ισότητα (Andreja Pejic), ο πόλεμος, η μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα (Μαριέττα Προβοπούλου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα), η εξερεύνηση του διαστήματος (Laurence O’Rourke , European Space Agency, Rosetta Mission), η ύλη και η δημιουργία του σύμπαντος (Rolf Landua - CERN). Από την τέχνη του δρόμου (Fio Silva), τη μουσική (Μόνικα), έως την ρομποτική (Homayoon Kazerooni, Berkeley), τη μαγεία και τις ψευδαισθήσεις (David Kwong, New York Times crossword puzzler), την δύναμη μιας φωτογραφίας (Bob Carey, Tutu project) και την επιχειρηματικότητα (Tim League).
Σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αδράνειας και αρνητισμού, απαραίτητα συστατικά για την πρόοδο και την εξέλιξη αποτελούν ο σεβασμός και ο διάλογος, η κριτική σκέψη, η αλλαγή και η δράση. Η μετάβαση από μία κακή κατάσταση σε μία καλή ξεκινά από το «πρώτο βήμα»!

Ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης θα αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά πόλο έλξης και το επίκεντρο της προσοχής, καθώς αναβιώνει ως χώρος ζύμωσης ιδεών, διαλόγου και εξέλιξης. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα συνυπάρξουν σε μία βραδιά γεμάτη νέα ερεθίσματα και προκλήσεις για να κάνουμε το δικό μας πρώτο βήμα.

Την επομένη του TEDxKalamata 2015 “firstep”, Κυριακή 28 Ιουνίου, η ομάδα έχει διοργανώσει ένα networking party μόνο για τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους ομιλητές και να συζητήσουν μαζί τους σε ένα πιο χαλαρό και φιλικό κλίμα!

Η τιμή του εισιτηρίου του TEDxKalamata, θετική έκπληξη τα χαμηλά της επίπεδα, στα 15 €. Περιλαμβάνει είσοδο στην εκδήλωση και το networking party της επόμενης μέρας, ενώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με πούλμαν από την Καλαμάτα προς στην Αρχαία Μεσσήνη και πίσω (λόγω αυξημένης ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην κράτηση των θέσεων μεταφοράς).
Προμηθευτείτε τώρα τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μέσω του Viva.gr, αλλά και από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου καθώς και από το καινούριο γραφείο του TEDxKalamata που βρίσκεται στη Φαρών 136, Καλαμάτα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης καθώς και στη σελίδα του TEDxKalamata στο Facebook.