Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 22:23

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Απεικόνιση»

Γράφτηκε από  Δ.Τ.
Πλέσσας, Στυλιανοπούλου, Ψαθά, Karer Πλέσσας, Στυλιανοπούλου, Ψαθά, Karer

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Απεικόνιση» στην Γκαλερί Έρση.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από την εικαστική δουλειά του Μίμη Πλέσσα, όσο και από τα έργα της κόρης του, Ελεάνας.

Ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό με μια διαφορετική ιδιότητα και παρουσιάζει στην Γκαλερί Έρση έργα ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει μέσα σε μια εικοσαετία, εμπνευσμένα από την περιοχή της Πεντέλης, που τον φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια και η οποία άντεξε από τις αλλεπάλληλες καταστροφές των εμπρηστών.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά για την έκθεση που πρόκειται να παρουσιάσει :
«Την ονειρεμένη πόλη των καλλιτεχνών που με αγάπη ίδρυσα, υπεράσπισα και εξακολουθώ να τη φροντίζω, δοκίμασαν επανειλημμένα να μου την κάψουν.
Κάθε δύο χρόνια, ανάλογα με την ένταση των ανέμων, οι ίδιοι ιταμοί συμφεροντολόγοι ξεκινούσαν μία φωτιά.
Μάζευα τα αποκαΐδια και τα έκανα καράβια για να μπορώ να ταξιδεύω με το νου.
Η αληθινή μου βάσανος ήταν όταν έπρεπε να συνηθίζω τον ηχητικό περίγυρο που ήταν διαφορετικός μιας και καταστρεφόταν το πυκνό δάσος που μας προστάτευε.»

Η έκθεση ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα στην Γκαλερί Έρση πλαισιώνεται και με καλλιτεχνικές συνθέσεις κολλάζ και φωτογραφίας της κόρης του, Ελεάνας, που προσθέτει τη δική της... Απεικόνιση.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ
«ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ»

Διάρκεια έκθεσης μέχρι την Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Γκαλερί Έρση:
Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00 με 14:30 και 17:00 με 20:00
Σάββατο 11:00 με 14:30

Γκαλερί Έρση
Κλεομένους 4, Κολωνάκι
Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμού
Τηλέφωνο: fax 210 7220231
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. site www.ersi.gr

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια