Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 23:11

Art & the City 5 στο City Link στοά Σπυρομήλιου

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Το CITY LINK, υποστηρίζοντας τη σύγχρονη τέχνη και επιθυμώντας να αναδείξει και προβάλει το έργο νέων καλλιτεχνών, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την πρωτότυπη ομαδική έκθεση «Art and the City» με φετινό τίτλο «Πρώτη Συνάντηση», στη Στοά Σπυρομήλιου από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου.

Ως επιτυχημένος πολιτιστικός και οικείος πλέον αθηναϊκός θεσμός, η έκθεση «Art & the City», αποτυπώνει εδώ και τέσσερα χρόνια με τον καλύτερο τρόπο το διαδικαστικό ζητούμενο της επιτόπιας φιλοτέχνησης, τον συμβολισμό, αλλά και το γόνιμο στόχο ενός συναρπαστικού υπαίθριου εργαστηρίου που πραγματοποιείται με ανάθεση και αρωγή του CITY LINK στην καρδιά της πόλης της Αθήνας, μεταφέροντας τον δημιουργικό παλμό των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών μπροστά στο βλέμμα των περαστικών.

Η «Πρώτη Συνάντηση», φετινός τίτλος αλλά κυρίως ουσιαστικό περιεχόμενο της εικαστικής δράσης «Art & the City 5», αφορά στην 1η συνάντηση και κοινή φιλοξενία 16 φοιτητών και των 4 Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Φλώρινα), στον χώρο του CITY LINK που θα μεταμορφωθεί για μία ακόμη φορά σε ένα οργανικό υπαίθριο εργαστήριο.

Οι συμμετέχοντες 16 νέοι καλλιτέχνες (4 από κάθε πόλη) θα κληθούν να εργαστούν με ελεύθερη αυτή τη φορά θεματική και κύριο στόχο την ανταλλαγή βλέμματος, έμπνευσης και εμπειριών αλλά και την εικαστική και κοινωνική τους γνωριμία με τους συνεκθέτες τους, να καταθέσουν τις σκέψεις, τα σύμβολα και τις εικόνες που ο καθένας τους φέρει μαζί του στην καρδιά της πόλης, στο CITY LINK. Στο πλαίσιο της δράσης θα συναντηθούν στο CΙΤΥ LINK γειτονιές, άνθρωποι, συναισθήματα και επιτόπια συμβάντα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Φλώρινας, με τρόπο αναπάντεχο και διαδικασία εξίσου γόνιμη για τους ίδιους αλλά και τους θεατές.

key-visual  ARTTHECITY5

Η δράση που αποτελεί μια εξαιρετικά πρωτότυπη, δημιουργική αλλά και με κοινωνικές προεκτάσεις εικαστική πλατφόρμα συνεργασίας 4 Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών, πραγματοποιείται με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνα (Α.Σ.Κ.Τ.) και ειδικότερα, με τον συντονισμό του Καθηγητή Ζωγραφικής και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Άγγελου Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Οι 16 συμμετέχοντες καλούνται να υλοποιήσουν την αρχική ιδέα τους (την οποία μπορούν να έχουν ή να μην έχουν προετοιμάσει ως ένα βαθμό) υπό το βλέμμα του κοινού, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα διαφορετικά στάδια υλοποίησης. Στη συνέχεια, τα έργα θα εκτεθούν σε μία ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς Σπυρομήλιου. Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές των Σχολών, εκπροσώπους της PICAR και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και την επιμελήτρια της έκθεσης, θα επιλέξει τρία έργα, τα οποία θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 24/11 έως και την Παρασκευή 28/11 ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1/12.