Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 22:19

Ολοκλήρωση Καλοκαιρινού Εργαστηρίου Δημοκρατίας

Γράφτηκε από  Δ.Τ.
Ολοκλήρωση Καλοκαιρινού Εργαστηρίου Δημοκρατίας Ολοκλήρωση Καλοκαιρινού Εργαστηρίου Δημοκρατίας

Το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας που οργάνωσε εφέτος για πρώτη φορά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Έλαβαν μέρος 100 μαθητές από 8 Γυμνάσια του Πειραιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2014 και πραγματοποιήθηκαν 4 τριήμερα προγράμματα, στα οποία οι μαθητές που συμμετείχαν ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, θεατρικές δραστηριότητες, επισκέψεις στην Αρχαία Αγορά, στην Πνύκα, στην Παλαιά Βουλή και στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και σε ξεναγήσεις και αθλοπαιδιές.

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Συνήγορο του Παιδιού και να συζητήσουν μαζί του για τα δικαιώματά τους και τους τρόπους της προάσπισής τους.

Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε χώρους του Εθνικού Κήπου, δίνοντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση. Κάθε τριήμερο ολοκληρωνόταν με βραδινή παρουσίαση μέσα στον Εθνικό Κήπο της θεατρικής παράστασης για εφήβους Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την ομάδα 4Frontal, προσφέροντας ιδανικό σκηνικό χώρο για τις απαιτήσεις του σαιξπηρικού έργου.

H συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν δωρεάν και το Ίδρυμα της Βουλής κάλυψε πλήρως και όλα τα έξοδα της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών.

Η μεγάλη επιτυχία του εφετινού πιλοτικού προγράμματος δεσμεύει το Ίδρυμα της Βουλής για την επανάληψή του σε πιο διευρυμένη μορφή και το καλοκαίρι του 2015.

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία: http://foundation.parliament.gr/

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες