Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 17:03

Ο θερινός κινηματογράφος "Ζέφυρος" άνοιξε για την θερινή σεζόν

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Ο Ζέφυρος παραδοσιακά είναι ο πρώτος θερινός κινηματογράφος που ανοίγει τη σεζόν και φέτος ξεκίνησε το πρόγραμμα του από τις 24 Απριλίου με δύο κλασικές ταινίες «ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ» το κλασικό και ανεπανάληπτο αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα και «ΠΕΡΣΟΝΑ» η καλύτερη και πιο προσωπική ταινία του μοναδικού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Επίσης, από την Πέμπτη, 1 Μαΐου:
Η NEW STAR ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟ­ΧΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ "ZOΓΙA" Σοβιετική Ένωση - 1944 - Ασπρόμαυρη.
Λίγα λόγια για τον κινηματογράφο.

Ο ΖΕΦΥΡΟΣ βρίσκεται στην οδό Τρώων στο νούμερο 36 (στα σύνορα του Θησείου με τα Άνω Πετράλωνα) από το 1932. Από την προπολεμική περίοδο ήταν γνωστός ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τη γενικότερη παρακμή που περνούσε εκείνη την περίοδο το εμπορικό ελληνικό σινεμά και διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του, αλλά από το 1988 άνοιξε πάλι προβάλλοντας κλασικές-σινεφίλ ταινίες.

Ο Ζέφυρος με επιλεγμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικές και σύγχρονες, με τις υπογραφές των σημαντικότερων δημιουργών έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας όπου ανακάλυψαν ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ανήσυχο, αυθεντικό.

04

 

02