Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 15:31

Ολοκλήρωση του καθαρισμού του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Απαλλαγμένα από τα κακόγουστα «γκραφίτι» θα είναι σε λίγο το Βασιλικό Θέατρο και ο χώρος που το περιβάλει, προηγήθηκαν αυτών ο Λευκός Πύργος με τον περιβάλλοντα χώρο του και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με μέριμνα και δαπάνες της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, υπό τον συντονισμό του αρμοδίου αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Μετά από εντατικές εργασίες αποκαθαρισμού που κράτησαν δύο ημέρες, το συνεργείο τη ΠΕΕΒΕ παραδίδει και πάλι καθαρό το ιστορικό θέατρο της πόλης στους επισκέπτες του.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του ΑΡΗ κ. Αστέριος Γούσιος που επισκέφτηκε το χώρο του Βασιλικού Θεάτρου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, συνεχάρει την ΠΕΕΒΕ για την πρωτοβουλία της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση των μνημείων και των κτιρίων καθαρών, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Τόνισε επίσης ότι μικρές μειοψηφίες φανατικών οπαδών δεν μπορούν να αμαυρώσουν τη λαμπρή ιστορία των αθλητικών συλλόγων της πόλης.
Η Πολιτιστική Εταιρεία πιστεύει ότι η λύση παρόμοιων προβλημάτων δεν θα πρέπει να αναζητάται στη θεραπεία αλλά στην πρόληψη. Στη λογική αυτή η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να διαφυλάσσουν και να προστατεύουν την κοινή μας πολιτιστική περιουσία από τέτοιες πράξεις.