Σάββατο, 30 Μαΐου 2009 08:55

Bodies in Athens - Νέα ωράρια λειτουργίας

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Μέχρι τις 28 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.www.bodiesinathens.gr

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της, η Έκθεση "BODIES" συνεχίζει να προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Μην χάσετε την ευκαιρία, στις λίγες μέρες που απομένουν, να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας σ' αύτη την μοναδική έκθεση!

Από την 1η Ιουνίου, λόγω έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης αλλάζουν και διαμορφώνονται ως εξής:

Δευτέρα - κλειστά
Τρίτη - κλειστά
Τετάρτη - από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ
Πέμπτη - από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ
Παρασκευή - από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ
Σάββατο - από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ
Κυριακή - από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ

Περισσότερους από 100.000 επισκέπτες έχει φιλοξενήσει η έκθεση Bodies, μεταξύ των οποίων και πολλούς μαθητές και φοιτητές.

Η Έκθεση BODIES θα σας προσφέρει μία πιο διεισδυτική ματιά στα μυστικά του ανθρώπινου σώματος!

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!!

-Περισσότερα για την Έκθεση-

H έκθεση περιλαμβάνει έναν χώρο στον οποίο παρουσιάζονται οι σοβαρές επιπτώσεις της παχυσαρκίας στο ανθρώπινο σώμα μέσα από αληθινά ανθρώπινα σώματα ατόμων που έφθειραν τα όργανά τους με την υπερκατανάλωση τροφής και την έλλειψη άθλησης.

Η έκθεση παρουσιάζει δίπλα δίπλα έναν υγιές πνεύμονα και έναν μαύρο πνεύμονα φθαρμένο από το κάπνισμα σε μια ζωντανή σύγκριση που είναι αδιαμφισβήτητη - και πιο ισχυρή από κάθε εικόνα βιβλίου.

Εκτός του ότι παραθέτει μια ασυναγώνιστη ματιά στο σκελετικό, μυϊκό, αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα, η έκθεση ενθαρρύνει την επιλογή της υγιεινής ζωής δρώντας ως κώδωνας κινδύνου που υποδεικνύει πώς οι επιλογές μας επιδρούν στην υγεία μας.

Τα δείγματα των ανθρώπινων σωμάτων στην έκθεση διατηρούνται μέσω μιας επαναστατικής μεθόδου που ονομάζεται πολυμερής συντήρηση. Με αυτήν την διαδικασία διατηρείται μόνιμα o ανθρώπινος ιστός με την χρήση υγρής σιλικόνης που ύστερα από επεξεργασία στερεοποιείται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα «πλαστικό» δείγμα, διατηρημένο στην κυτταρική μορφή που τονίζει την πολυπλοκότητα των πολλαπλών οστών του σώματος, μυών, νεύρων, αγγείων και οργάνων. Τα δείγματα ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος ίσως χρειαστούν ένα ολόκληρο έτος για να ετοιμαστούν και μετά την πολυμερής συντήρηση, δεν αποσυντίθενται.

H έκθεση "Bodies" διοργανώνεται με τη συνεργασία της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Γενική Είσοδος: 16?
Ενήλικες άνω των 65 ετών: 14?
Φοιτητικό: 14?
Παιδιά (4 έως και 13 ετών): 12?
Γκρουπ (άνω των 10 ατόμων): 12?
Σχολικά γκρουπ: 8?
Οικογενειακό έως και 5 άτομα ( 2 ενήλικες και έως 3 παιδιά): 44?

Σημεία προπώλησης: Ταμεία της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων.
Για αγορές online: www.ticketpro.gr

 

Ετικέτες