Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 08:50

Πέθανε ο συγγραφέας Σεραφείμ Βάγιας...

Γράφτηκε από τον 

H Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας ανακοίνωσε χθες τον θάνατο του Σεραφείμ Βάγια, συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας και μέλους της ΕΛΣΑΛ.


Αναφέρουν: "Έφυγε διακριτικά, ευγενικά, αλλά και μαχητικά, ακριβώς όπως έζησε, ο καλός φίλος και συνάδελφος Σεραφείμ Βάγιας, σκορπίζοντας τη λύπη για την απώλεια, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ΕΛΣΑΛ, τη λέσχη που αγάπησε, αλλά και που αγαπήθηκε απ΄ όλα της τα μέλη, σχεδόν από την αρχή της ίδρυσής της..."

Ο Σεραφείμ Βάγιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Έζησε τα παιδικά του χρόνια σε διάφορα κρατικά ορφανοτροφεία. Ταξίδεψε με τα καράβια και υπήρξε στέλεχος αεροπορικής εταιρείας. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα Εύανδρος και Ευδοκία (Ιωλκός, 1996) και τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Η μεγάλη ξεφτίλα (Ιωλκός 1999), ένα μυθιστόρημα-κλαυσίγελως, όπως το αποκαλούσε ο ίδιος, όπου κρίνει και κατακρίνει την «ανάλγητη και απάνθρωπη» κοινωνία. Το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του Κάνε μου μια καλή κηδεία (Ιωλκός), όπουΒάγιας - Ομόκεντροι Κύκλοι εμφανίζεται για πρώτη φορά ο κεντρικός του ήρωας αστυνόμος Ιωσήφ Κουμιώτης και το 2011 το δεύτερο αστυνομικό του μυθιστορήματα Ομόκεντροι κύκλοι (Ιβίσκος) με τον ίδιο κεντρικό χαρακτήρα.

Και τα τέσσερα μυθιστορήματά του μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολιτικά ή καλύτερα κοινωνικά, καθώς σε αυτά θίγονται με οξυδέρκεια και αιχμηρή ματιά σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Ακόμα, ο Σεραφείμ Βάγιας διατηρούσε παλιότερα το λογοτεχνικό blog SERAFIM VAGIAS – Λογοτεχνία για όλους.