Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 09:06

Σχετικά με την αναβολή της συναυλίας των Depeche Mode

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Ακολουθούν ανακοινώσεις του Νίκου Λώρη και του management του συγκροτήματος αναφορικά με την αναβολή της συναυλίας των Depeche Mode καθώς και πληροφορίες για τα εισητήρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗN ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ
DEPECHE MODE 12 ΜΑΙΟΥ 2009

Η επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήρια της συναυλίας των DEPECHE MODE, της 12ης Μαΐου 2009 που αναβλήθηκε και για όσους δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συναυλία σε νεώτερη ημερομηνία που θα γίνει γνωστή σύντομα, θα πραγματοποιηθεί από το TICΚET HOUSE Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς) και το TICKET HOUSE Θεσσαλονίκης, (Μητροπόλεως 102), από το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009.

Μέρες και ωράρια λειτουργίας:

Αθήνα:
Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:30 έως 18:30
Σάββατο, από τις 10:30 έως 16:00

Θεσσαλονίκη:
Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 11:00 έως 14:30 και 17:30 έως 20:30
Σάββατο, από τις 11:00 έως τις 15:00

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαργύρωση των εισιτηρίων είναι:

- To εισιτήριο για όσους δεν ακυρώθηκε

- Το απόκομμα του εισιτηρίου με την ονομαστική τιμή και το λογότυπο του συγκροτήματος για όσους είχαν μπει στο χώρο και το εισιτήριο τους είχε ακυρωθεί.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ DIDI MUSIC / BIG STAR PROMOTION
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ
DEPECHE MODE 12 ΜΑΙΟΥ 2009

Με αφορμή την αναβολή της συναυλίας των Depeche Mode ξεκίνησε μια επίθεση, συντονισμένη πολλές φορές, με στόχο την εταιρία μας, τον χώρο που λειτουργεί, το TERRA VIBE PARK, το συγκρότημα και τους συνεργάτες μας.

Τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις ξεφεύγουν από την έννοια κάθε καλόπιστης κριτικής που είναι πάντα καλοδεχούμενη και την επιζητούμε.

Επειδή δεν είμαστε νεόκοποι στον χώρο και η παρουσία μας κρατάει περισσότερο από 25 χρόνια, ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας και να μοιραστώ τις σκέψεις μου.

Σκέψεις που πηγάζουν από το γεγονός, ότι, λόγω της αναβολής της συναυλίας των Depeche Mode στην Αθήνα, εξαιτίας ενός απόλυτα ανθρώπινου λόγου, την αιφνίδια ασθένεια του Dave Gahan, γράφτηκαν και ακούστηκαν πράγματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική και με εκπλήσσουν για τον ερασιτεχνισμό τους. Θέλω να συνεχίσω να πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός στο χώρο μας θα συνεχίσει να γίνεται αποκλειστικά με κριτήριο την παρουσίαση στο κοινό ποιοτικών και μεγάλων καλλιτεχνών της διεθνούς σκηνής με άρτια παραγωγή - γεγονός για το οποίο είμαστε «υπεύθυνοι» - και όχι με χτυπήματα «κάτω από την μέση» από τον νεοεισαχθέντα ανταγωνισμό γκανγκστερικού τύπου - γεγονός στο οποίο επίσης είμαστε συνηθισμένοι.

Ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε η συναυλία στην Αθήνα, όπως και στην Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Σόφια, Βελιγράδι και Ζάγκρεμπ, ήταν αποκλειστικά και μόνο η ασθένεια του Dave Gahan.

Μοιράζομαι την ίδια απογοήτευση και στενοχώρια με όλους τους φίλους των Depeche Mode. Αν κάποιος ήθελε να γίνει αυτή η συναυλία περισσότερο από όλους, αυτός είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου.

Όλα ήταν έτοιμα και περίμεναν το αγαπημένο μας γκρουπ στη σκηνή. Ο υπέροχος κόσμος, ο καταπληκτικός καιρός, η άψογη παραγωγή και το αναβαθμισμένο Terra Vibe Park ετοιμαζόταν να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο το άνοιγμά του για φέτος.

Μερικές φορές όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα επιθυμούμε και η βραδιά πήρε άλλη πορεία, με τον Dave Gahan να αποχωρεί με ασθενοφόρο από το χώρο κατευθυνόμενος προς το νοσοκομείο όπου και νοσηλεύθηκε.

Αρκετά γράφτηκαν για την ταλαιπωρία του κοινού κατά την αποχώρησή του, αποδίδοντάς μας ευθύνες και αρμοδιότητες που δεν έχουμε.

Η εταιρία μας φροντίζει κάθε φορά σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή, ομαλή και όσο το δυνατόν γρήγορη προσέλευση και αποχώρηση του κοινού.


Καθώς οι αρμόδιες αρχές είναι οι μόνες που μπορούν να επέμβουν σε καίρια σημεία, ώστε να έχουμε σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας και αποτελεσματική χρήση των οδών πρόσβασης αλλά και την απομάκρυνση από τον Κεντρικό δρόμο διάφορων καντινών που μπλοκάρουν την είσοδο και έξοδο του κοινού από το TERRA VIBE PARK, που αποδεδειγμένα επί χρόνια δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας και του κοινού, θεωρούμε πως πρέπει να εντείνουν τις καλές τους προσπάθειες.

Σημειώνω ότι ο χώρος διαθέτει 3 Parking συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων.

Σχετικά με τα σχόλια για την καταλληλότητα του χώρου του TERRA VIBE PARK να φιλοξενεί μεγάλα συναυλιακά γεγονότα, θα ήθελα απλώς να υπενθυμίσω ότι:

α) κανείς καλλιτέχνης του βεληνεκούς των Depeche Mode δεν θα έδινε την συγκατάθεσή του για την διεξαγωγή της συναυλίας σε ακατάλληλο χώρο και

β) την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή στον ίδιο χώρο των συναυλιών καλλιτεχνών όπως Roger Waters (Pink Floyd), Kylie, Metallica, Manu Chao και πολλοί άλλοι, αλλά και του Rockwave Festival.

Τέλος, πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, τις δεκάδες χιλιάδες οπαδούς των Depeche Mode, για την άψογη συμπεριφορά τους για την αναβολή της συναυλίας, την κατανόησή τους για τους λόγους αναβολής, όσο και την συμπεριφορά τους στην διάρκεια της αποχώρησης.

Η συμπεριφορά και η συνεργασία του κοινού μας βοήθησε να επιτύχουμε τον βασικό μας σκοπό που δεν ήταν άλλος, μετά την ακύρωση της συναυλίας, από την ασφαλή αποχώρηση του κοινού - πάνω από 20.000 άτομα - χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και όλους όσους δούλεψαν σκληρά στην παραγωγή για να στήσουμε και να έχουμε έτοιμο το μεγαλειώδες σκηνικό του Tour Of The Universe σε ένα χώρο για τον οποίο μιλά με τα καλύτερα λόγια όλη η μουσική κοινότητα των επαγγελματιών του χώρου παγκοσμίως.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την μερίδα του τύπου που δεν «κιτρίνισε» και έμεινε πιστή στην αλήθεια και στην ουσία των ανακοινώσεων των Depeche Mode και των δικών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν και δεν επιδόθηκαν σε καταστροφολογίες που το μόνο που δημιουργούν είναι ένα αρνητικό κλίμα.

Θέλω να τονίσω ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο γενικότερης οικονομικής κρίσης, τα ΜΜΕ πρέπει να στηρίζουν τις καλές προσπάθειες. Όπως φαίνεται το κοινό διψά για ποιοτική και καλή ψυχαγωγία όσο και για σωστή ενημέρωση. Όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες.

Σε συνεργασία με το management του συγκροτήματος θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για τον ορισμό νέας ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Επίσης, θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρει το TERRA VIBE PARK στους επισκέπτες του καθώς και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να προσφέρουμε στο κοινό παραγωγές διεθνούς επιπέδου.

Με εκτίμηση,

Νίκος Λώρης

Για την DiDi Music και Big Star Promotion

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑNAGEMENT ΤΩΝ DEPECHE MODE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΙΟΥ 2009 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

"The cancellation of Depeche Mode's performance in Terra Vibe, Athens on May 12th was due entirely to the sudden and severe illness of Dave Gahan and had nothing to do with the performance of the promoters, the production, or the Terra Vibe site. The band and I have a positive relationship with Didi Music and Big Star Promotion, have worked successfully with them in the past, and look forward to working with them again in the future. I have only praise for the work they did on this project, and the band and I appreciate their assistance and understanding in handling this difficult situation."

JONATHAN KESSLER

----------------------------------------------------------------------------------------------

«Η ακύρωση της συναυλίας των Depeche Mode στο Terra Vibe στην Αθήνα στις 12 Μαΐου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ξαφνική και σοβαρή ασθέν εια του Dave Gahan και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την επίδοση των διοργανωτών, της παραγωγής ή του χώρου του Terra Vibe. Το συγκρότημα και εγώ έχουμε μια θετική σχέση με την Didi Music και την Big Star Promotion, έχοντας συνεργαστεί επιτυχώς μαζί τους στο παρελθόν και προσβλέπουμε στην μελλοντική μας συνεργασία. Έχω μόνο επαίνους για τη δουλειά που έκαναν σε αυτή την παραγωγή και το συγκρότημα και εγώ εκτιμούμε την βοήθεια και κατανόησή τους στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης.»

JONATHAN KESSLER