Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 10:37

Διεθνής συνάντηση καλλιτεχνών στην Αθήνα

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών θα συναντηθούν στην Αθήνα, στις 17-20/10, προκειμένου η γνωριμία τους με Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες να ορίσει το «Αύριο» των παραστατικών τεχνών.

Πιστεύουμε στην ελληνική δημιουργία και πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη προώθησης της στο εξωτερικό. Σ' αυτή την κατεύθυνση εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια το Διεθνές Δίκτυο Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ, που διοργανώνει αυτή τη συνάντηση. Το ΙΕΤΜ είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, μία ένωση καλλιτεχνικών οργανισμών (ομάδων θεάτρου και χορού, θεάτρων, φεστιβάλ, κέντρων τεχνών, κέντρων χορού) από διάφορες χώρες του κόσμου. Δουλεύοντας αθόρυβα αλλά απ' ότι φαίνεται ουσιαστικά, προωθεί στις παραστατικές τέχνες διεθνώς, δημιουργώντας ένα φυσικό χώρο – και στη συνέχεια και ένα δικτυακό χώρο - στον οποίο καλλιτέχνες, παραγωγοί και επαγγελματίες από πολλές χώρες, μπορούν να συνευρεθούν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να προχωρήσουν σε συμπαραγωγές και να σχεδιάσουν κοινές δράσεις.

Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί περισσότερα από 550 μέλη και ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται σημαντικοί φορείς και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως το Festival d' Avignon, το Kunsten Festival des Arts, το Tanzhaus NRW, το HAU, τα Ballets C de la B, τους Rosas, τη Needcompany, το TG Stan, το Troubleyn/Jan Fabre, τους Ultima Vez, την Akram Khan Company, τους Forced Entertainment κ.ά. Το σημαντικότερο κομμάτι της δραστηριότητας του δικτύου είναι οι συναντήσεις, Plenary Meetings, που στοχεύουν στη δικτύωση των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου. Ένα τέτοιου είδους Plenary Meeting θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στην Αθήνα κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια σειρά από παραστάσεις σε διάφορους χώρους της πόλης

Πληροφορίες:
www.busart.org
http://openupdays.wordpress.com/

*Φωτό από την παράσταση «praxis iii» της ομάδας χορού Πρόσχημα που συμμετέχει στη διοργάνωση.