Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 11:27

4ος Διαγωνισμός Διηγήματος “ΛόγωΤέχνης 2013”

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού Artspot διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» (http://logotexnis.artspot.gr), που έχει επιτύχει να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ελληνικός λογοτεχνικός διαγωνισμός. Ο φετινός 4ος διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης 2013» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Μεταίχμιο και είναι αφιερωμένος στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του.

 Ως ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Οκτωβρίου 2013.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην πλοκή του διηγήματός τους τις ακόλουθες επτά συγκεκριμένες λέξεις (σε οποιαδήποτε πτώση ή αριθμό): Δρόμος, Ηδονή, Λιμάνι, Κεχριμπάρι, Ταξίδι, Γέρος, Καλοκαίρι   (Οι λέξεις περιέχονται στο ποίημα «Ιθάκη» του Κ.Π. Καβάφη). Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις. Η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, την δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση ιστοριών που συμπεριλαμβάνουν τις επτά παραπάνω λέξεις.

Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των διηγημάτων είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες και δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με τις ιδέες και το περιεχόμενο του ποιήματος «Ιθάκη» του Κ.Π. Καβάφη. Η επιλογή των επτά λέξεων στο θέμα του διαγωνισμού έγινε μόνο για να τιμηθεί ο ποιητής.


H Κριτική Επιτροπή

eleutheriou Μάνος Ελευθερίου
Συγγραφέας
katsoularis Κώστας Κατσουλάρης
Συγγραφέας
michalopoulou

Αμάντα Μιχαλοπούλου
Συγγραφέας

mpoura Ελένη Μπούρα
Υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας Εκδόσεων Μεταίχμιο
triantafilou Σώτη Τριανταφύλλου
Συγγραφέας
farsaris Γιάννης Φαρσάρης
Συγγραφέας, εκπρόσωπος του φορέα διοργάνωσης ArtSpot

Η Κριτική Επιτροπή είναι εξαμελής και αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς, εκπρόσωπο του εκδοτικού οίκου Μεταίχμιο και εκπρόσωπο του φορέα διοργάνωσης Artspot.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 40 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού που θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Στους 6 πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης.

Logotexnis logo

Η Οργανωτική Επιτροπή

Την οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Διηγήματος "ΛόγωΤέχνης" αποτελούν οι:

  • Ανδριανή Αμπάβη & Γιώργος Δρακάκης, ιδρυτές της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτισμού ArtSpot
  • Γιάννης Φαρσάρης, εκπρόσωπος της ArtSpot στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού
  • Μαρία Μοσχονά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του διαγωνισμού

Διαβάστε αναλυτικά τους Όρους Συμμετοχής του Διαγωνισμού πριν αποστείλετε το διήγημά σας. Η υποβολή των διηγημάτων στον διαγωνισμό θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά μέσω της φόρμας υποβολής συμμετοχών