Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 10:47

Μία εκδήλωση για τον οίνο

Γράφτηκε από την 

Η δημοφιλέστερη οινική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος 14 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Με τη συμμετοχή 33 οινοπαραγωγών μελών της "Ολινοι Βορείου Ελλάδος" θα παρουσιάσουν οίνους όλων των ειδών. 

Λευκοί, ροζέ και ερυθροί οίνοι νέων και παλαιότερων εσοδειών, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστετευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή.
Οίνοι ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα, των πλέων αναγνωρισμένων οινοποιείων της βόρειας Ελλάδας, συμμετέχουν στα ΒορΟινά!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Θεματικά περίπτερα
- Οινογνωσία και γευσιγνωσία
Γνωριμία ποικιλιών που καλλιεργούτναι στη Βόρεια Ελλάδα
- Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος
Οινοτουριστικό δίκτυο
- Τοπικά προϊόντα
Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα

18:00-21:00
Διαγωνισμός γευσιγνωσίας
Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, για το κοινό


Συμβολική είσοδος 5€€ (περιλαμβάνεται 1 ποτήρι γευσιγνωσίας)

Πληροφορίες:
Οίνοι Βορείου Ελλάδος – τηλ. 2310 281 617 & 2310 281632
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τα ΒοΡοινά
Δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος
www.facebook.com/winersofnorthgreece

Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.