Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 09:35

Νέα έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ: «The System of Objects»

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Σύγχρονα γλυπτά, έργα ζωγραφικής, βίντεο εγκαταστάσεις, αντικείμενα ντιζάιν, αρχιτεκτονικά σχέδια και άλλες μορφές τέχνης από διαφορετικές δεκαετίες ανακατεύονται μεταξύ τους και συνθέτουν τη νέα έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ «The System of Objects».

Η ιδέα του αρχιτέκτονα Ανδρέα Αγγελιδάκη, ο οποίος έχει την επιμέλεια της έκθεσης, είναι να σμίξει όλες τις συλλογές του Δάκη Ιωάννου που παρουσιάζονται στον χώρο του ΔΕΣΤΕ (Φιλελλήνων 11 και Εμ. Παππά) στη Νέα Ιωνία.

Κατά τον επιμελητή, η έκθεση αυτή προσθέτει μια καινούργια άποψη: όλα αυτά τα αντικείμενα συνυπάρχουν σε μια διαδρομή, σε μια διασκορπισμένη και κατακερματισμένη σκηνή, αναμεμειγμένα με ιδιαίτερο τρόπο. Η έκθεση δανείστηκε τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Ζαν Μποντριγιάρ που εκδόθηκε το 1968, καλώντας μας να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τα αντικείμενα.

Στην εκδοχή του ΔΕΣΤΕ ο χώρος γίνεται μέρος της εμπειρίας του έργου και μέσα απ' όλα αυτά συγκροτείται μια αφήγηση. Επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημόσια η συλλογή «68» με ντιζάιν αντικείμενα και έπιπλα των Αρτσιζούμ, Σουπερστούντιο, Εορε Σότσας, Αλεσάντρο Μεντίνι κ.ά.