Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 10:34

Απομάκρυνση Γκράφιτι «Χρώμα στην πόλη, καθαρίζουμε τα μνημεία της»

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, διενεργεί καθαρισμό από γκράφιτι που ρυπαίνουν μνημεία, δημόσια γλυπτά και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθαρισμός θα γίνει από εξειδικευμένα συνεργεία εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές πλήρους απομάκρυνσης γκράφιτι, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ του Λευκού Πύργου, του Βασιλικού Θεάτρου, του κτιρίου της ΧΑΝΘ και του Δημαρχείου.

Η έμπρακτη αυτή παρέμβαση είναι μια πρωτοβουλία ευαισθησίας για το αστικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Με σύνθημα «Χρώμα στην πόλη, καθαρίζουμε τα μνημεία της», οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι εθελοντές αναγνωρίζουν την αξία του γκράφιτι ως τέχνη του δρόμου στη σύγχρονη πόλη, ταυτόχρονα όμως αντιδρούν στις υπογραφές και τους λεκέδες με σπρέι (tags) πάνω σε σημεία ιδιαίτερου ιστορικού ή καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Η απομάκρυνση των γκράφιτι από τα μνημεία και τα έργα τέχνης ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 10 περίπου ημερών με κορύφωση την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, όταν και θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30 το πρωί συγκέντρωση εθελοντών και ενεργών πολιτών στο χώρο του πάρκου της ΧΑΝΘ (ή αλλιώς Ξαρχάκος).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (Τ:2310 551754, E:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Φωτογραφικό υλικό από την απομάκρυνση των γκράφιτι θα δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια της δράσης, στη σελίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος στο facebook.