Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 09:19

Tα τρίδυμα αδέλφια που ονειρεύονται μια θέση στο Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Μοιάζουν σαν... τρεις σταγόνες νερό και μοιράζονται το ίδιο πάθος για το μπαλέτο.

Ο λόγος για τα διάσημα... τρίδυμα της Κούβας που σε ηλικία 13 ετών κλέβουν τις εντυπώσεις στις παραστάσεις χορού της Εθνικής Σχολής Μπαλέτου της Αβάνας.

Ο Μάρκος, ο Σέζαρ και ο Ανγκελ Ραμίρεζ – Καστεγιάνος εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον χορό όταν παρακολούθησαν με τη μητέρα τους τον «Καρυοθραύστη» το 2007.

Cuba Ballet TripletsΤα τρίδυμα αδέλφια Μάρκος, Σέζαρ και Ανγκελ Ραμίρεζ – Καστεγιάνος φοιτούν στην Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Αβάνας.

«Θέλω να γίνω χορευτής. Στο Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας έχουν "γεννηθεί" πολλοί σημαντικοί άντρες χορευτές» λέει ο Μάρκος. «Θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο ως χορευτής».

Τα αδέλφια περνούν 12 ώρες την ημέρα στις αίθουσες της περίφημης σχολής χορού στην Αβάνα. Εκτός από μαθήματα χορού, παρακολουθούν και μαθήματα ιστορίας, γλώσσας και μαθηματικών. Στόχος τους είναι να διεκδικήσουν μια θέση στο Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας.

«Αυτό το σχολείο σημαίνει πολλά για εμάς. Μας προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση για να γίνουμε επαγγελματίες χορευτές, κάτι που θέλουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο» σχολιάζει ο Ανγκελ στο Associated Press.

«Θεωρώ μεγάλη τύχη το γεγονός ότι είμαστε τρίδυμοι. Μπορώ έτσι να βασίζομαι στα αδέρφια μου. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μερικές φορές με διορθώνουν για κάτι που δεν έκανα επειδή με μπερδεύουν με τα αδέρφια σου» λέει χαμογελώντας ο Σέζαρ.

Οι δάσκαλοί τους υποστηρίζουν ότι η τεχνική καθενός από τα τρία αγόρια είναι διαφορετική αλλά το επίπεδό τους είναι εξίσου υψηλό. Για να τους ξεχωρίζουν βασίζονται σε λεπτομέρειες όπως τα σημάδια στο πρόσωπο ή το χαμόγελο... Σε περίοδο εξετάσεων τοποθετούν τον έναν όσο γίνεται πιο μακριά από τον άλλον.

«Είναι αφοσιωμένοι στον χορό. Είναι κάτι που απαιτεί πολλές θυσίες. Τους στερεί την παιδικότητα. Όταν άλλοι παρακολουθούν σειρές κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση, τα τρία αδέρφια πρέπει να κάνουν πρόβες» λέει η δασκάλα χορού Μέρλιν Ροντρίγκεζ.

Πηγή: www.tanea.gr (Δημοσίευση: 15/04/2013 18:09)