Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 11:49

Beauty Day του Jay Cheel

Γράφτηκε από τον 

Το Exile Room παρουσιάζει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 21.00 την ταινία του Jay Cheel "Beauty Day".

Extreme sports, επικίνδυνα χόμπι και εξωφρενικά ταλέντα συνθέτουν μία πολυσυλλεκτική παρουσίαση διαφορετικών εκφάνσεων της νεανικής (υπο)κουλτούρας ανά τον κόσμο.

Πολύ προτού τα τολμηρά πειράματα μνημειώδους ανοησίας του Jackass μετατραπούν σε ποπ φαινόμενο και το youtube δώσει βήμα σε κάθε επίδοξο κασκαντέρ, το Οντάριο είχε τον δικό του θεότρελο ήρωα.Ο Ραλφ Ζάβαντιλ, ή αλλιώς Cap 'N Video, πήδαγε σε πισίνες από ασταθείς σκάλες, έκανε ημίγυμνος τσουλήθρα από χιονισμένες στέγες, ρούφαγε αυγά με τα ρουθούνια του και έβαζε φωτιά στα γένια του, ανακαλύπτοντας το... αυτόματο ξύρισμα!

Ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα τρυφερό, το Beauty Day εισβάλλει στη ζωή και την εκκεντρική φιλοσοφία ενός ανθρώπινου καρτούν που αναδείχθηκε σε τοπικό celebrity με δική του αυτοσχέδια εκπομπή στην καλωδιακή τηλεόραση. Από το 1990 μέχρι το 1995, μέσα από αυτό το εξωφρενικό one man show ο κάπτεν βίντεο θα έβαζε κάθε βδομάδα σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και τα όρια του καλού γούστου, μέχρι που οι ριψοκίνδυνες φάρσες του αποδείχθηκαν υπερβολικά ανορθόδοξες για τα δεδομένα της μικρής οθόνης. 15 χρόνια κι έναν σπασμένο αυχένα αργότερα, αυτός ο αιώνιος έφηβος ξαναχτυπά, έτοιμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα μπροστά και πίσω από την κάμερα.

 Είσοδος Ελεύθερη / Χωρίς Υπότιτλους
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι (τηλ 210 3223395) www.exileroom.gr

Για trailer πατήστε εδώ.

Έκθεση εικόνων


Ετικέτες
Γιώργος Βασιλόπουλος

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό και μου αρέσει να επικοινωνώ και να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους. Το ενδιαφέρον μου για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα με ώθησε να συνεργαστώ με το περιοδικό Artmagazine. Ζω στην Αθήνα και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την φωτογραφία.