Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 22:15

Teenage Angst Round Two

Γράφτηκε από την 

Ναι οι έφηβοι δημιουργούν. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Dynamo  δίνουν αυτή τη δυνατότητα να εκφραστούν. Να μη ξεχάσεις ότι παράλληλα της έκθεσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία.Παρακάτω θα βρεις τις λεπτομέρειες. 

Λίγα λόγια για αυτή τη σημαντική προσπάθεια:

Το «Teenage Angst» είναι η μοναδική συστηματική προσπάθεια στην Ελλάδα που καταγράφει, μελετά και αναδεικνύει το εξαιρετικό καλλιτεχνικό και δημιουργικό έργο της εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του φορέα «ΔΥΝΑΜΟ project – space», στη διεύθυνση Τύπου 5 στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί θα παρουσιαστούν τα έργα 75 εφήβων δημιουργών από όλη την Ελλάδα, που συγκεντρώθηκαν μετά από την ανοιχτή πρόσκληση στην οποία προχώρησαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το ΔΥΝΑΜΟ project-space στα σχολεία όλης της χώρας.

Οι κατηγορίες δημιουργικού έργου που περιλαμβάνονται έκθεση είναι:
ζωγραφική / σχέδιο / κολάζ / γλυπτική / τυπογραφία / χαρακτική / σκηνοθετημένη  φωτογραφία / βίντεο / κινούμενο σχέδιο (animation) / street art / digital art / κόμικς / zines (αυτοσχέδια περιοδικά και εκδόσεις) / σχέδια και ζωγραφιές σε σημειωματάρια, τετράδια και σχολικά βιβλία / γραφιστική / illustration (εικονογράφηση) / ρούχο / styling / σχέδια σε τσάντες, παπούτσια, t-shirt / design / κατασκευές / καινοτόμες εφευρέσεις / πρωτότυπες εφαρμογές στον υπολογιστή.

Κατά τη διάρκεια του «Teenage Angst», οι νέοι δημιουργοί θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια, από 4 αναγνωρισμένους νέους εικαστικούς της Θεσσαλονίκης και να συζητήσουν για τη δουλειά τους και για τις σπουδές στο χώρο των εικαστικών και των εφαρμοσμένων τεχνών.
Για όσους δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν ο διάλογος θα γίνει διαδικτυακά.

Επίσης, στη φετινή διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ειδικών κοινωνιολόγων, ανθρωπολόγων,  ψυχολόγων, ιστορικών τέχνης και δημιουργών με θέμα:
«Πολλαπλές Όψεις της Δημιουργικής Έκφρασης στην Εφηβική και την Μετεφηβική Ηλικία».

         

Στο πλαίσιο του «Teenage Angst» θα πραγματοποιηθούν ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία.

ΕΚΘΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: 25 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2013
Εγκαίνια και εργαστήριο : Παρασκευή 25/ 1/2013 - 20:30

ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΙΤΗ: 8 έως 17 Φεβρουαρίου 2013
Εγκαίνια: Παρασκευή 8/2/ 2013 - 20:30
Εργαστήριο: 9/2/2013

Για περισσότερες πληροφορίες: dynamoprojectspace.blogspot.gr
Τηλέφωνο 2310 522672 (18:00 – 21:00 Τρίτη έως Παρασκευή)
Ε - Μail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook Dynamo Project Space

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.