Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 13:39

Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο τον Ιανουάριο 2013

Γράφτηκε από την 

Με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από το θάνατό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα προβληθούν τρεις ταινίες του (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως, Γκάζι).

 

Θα προβληθούν τρεις ταινίες:

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου η "Αναπαράσταση" (1970).
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη που ο ίδιος θεωρούσε ως τη μοναδική του ταινία. Με αφορμή ένα φόνο σ' ένα χωριό της Ηπείρου ξετυλίγεται όλη η κοινωνική πραγματικότητα που οδήγησε σε αυτόν.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, επέτειο του θανάτου του σκηνοθέτη, ο "Θίασος" (1975), που θεωρείται η κορυφαία του ταινία. Η ιστορία της Ελλάδας από το '39 μέχρι το '52 μέσα από την πορεία ενός περιπλανώμενου θιάσου, πορεία που παραλληλίζεται με το μύθο των Ατρειδών.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου το "Ταξίδι στα Κύθηρα" (1984).
Ένας πολιτικός πρόσφυγας επιστρέφει μετά από 32 χρόνια από την Σοβιετική Ένωση, ωστόσο η Ελλάδα δεν τον "χωράει". Μια ταινία μέσα στην ταινία, σαφής αναφορά στο 8 1/2 του Φελίνι.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8.00μμ.
Ειδικά για το «Θίασο», η προβολή θα ξεκινήσει στις 7:00μμ λόγω της μεγάλης διάρκειας της ταινίας.

Ανδριανή Αμπάβη

Είμαι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έχω συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις. Για εφτά χρόνια εργάστηκα στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παραγωγή events, ενώ από το 2009 διδάσκω εικαστικά σε Ι.Ε.Κ. και δημόσια σχολεία. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών στον Πειραιά και υπεύθυνη για την ύλη του περιοδικού.