Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 03:05

Κόμικς και Εργαστήρια στο IFT

Γράφτηκε από την 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί 32 εικονογραφημένα αποσπάσματα του γάλλου κομίστα και συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Yvan Pommaux.

Οι ιστορίες του έχουν συχνά ως πρωταγωνιστές γάτες, όπως ο ήρωας του John Chatterton, αλλά και άλλα ζώα που συμμετέχουν σε αστυνομικές περιπέτειες. Ο Yvan Pommaux προσέγγισε επίσης και την ελληνική μυθολογία με το έργο του "Ο Οδυσσέας με τα χίλια τεχνάσματα".

Η έκθεση πλαισιώνεται από την προβολή ντοκιμαντέρ (στα γαλλικά με γαλλικούς υπότιτλους) σχετικά με τις τεχνικές σχεδίου κόμικς καθώς επίσης και απόπαιδαγωγικά εργαστήρια γραφής διαλόγων και σχεδίου προσώπων και απευθύνεται σε μαθητές από 10 έως 15 ετών.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από 10.00 έως 12.00 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στα εργαστήρια, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στην κα Ludyvine de Souza (τηλ.: 2310 821 231, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.