Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 10:20

Ξηλώνουν τη θρυλική πινακίδα του Hollywood!

Γράφτηκε από τον 

Είναι γεγονός πως η θρυλική πανακίδα του Hollywood, το σήμα κατατεθέν που βρίσκεται στους ομώνυμους λόφους του Λος Άντζελες, ξηλώνεται!

Ο λόγος είναι ότι θα τεθεί "σε ανακαίνιση" εν όψει του εορτασμού των 90ων γενεθλίων, το επόμενο έτος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακαίνιση της πινακίδας στα 35 χρόνια της, μια επιχείρηση που θα χρειαστεί 8-10 εβδομάδες, για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της επιγραφής.

Η αρχική επιγραφή ανεγέρθηκε το 1923 με το όνομα Hollywoodland, αλλά τα τελευταία τέσσερα γράμματα αφαιρέθηκαν το 1940.

Η επιγραφή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα στην πόλη των Αγγέλων, είχε ρημαχθεί με τα χρόνια, έως ότου αποκαταστάθηκε το 1970, μετά από μια εκστρατεία που έφερε εθελοντές δωρητές- επενδυτές που έδιναν 27.777 δολάρια για να« υιοθετήσουν» ένα γράμμα της πινακίδας!

Παρά το γεγονός ότι στο κοινό απαγορευόταν η πρόσβαση στην περιοχή γύρω από την πινακίδα, ένα εξελιγμένο σύστημα συναγερμού εξασφάλισε την αποτροπή καταπατητών!

Το 1932, η Βρετανή ηθοποιός Peg Entwistle αυτοκτόνησε πέφτοντας από την κορυφή της θρυλικής πινακίδας.

Πρόσφατα, επενδυτές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν το οικόπεδο, αλλά επενέβησανοι Hugh Hefner, Arnold Schwarzenegger και άλλα "πρόσωπα" του Χόλιγουντ όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τομ Χανκς και διαφύλαξαν την ιστορική επιγραφή!

Πηγή: www.star.gr

Γιώργος Βασιλόπουλος

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό και μου αρέσει να επικοινωνώ και να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους. Το ενδιαφέρον μου για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα με ώθησε να συνεργαστώ με το περιοδικό Artmagazine. Ζω στην Αθήνα και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την φωτογραφία.