Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 07:32

Σε έκθεση πανάκριβα κοσμήματα από τον Τιτανικό

Γράφτηκε από την 

Από τις 16 Νοεμβρίου2012 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013, κοσμήματα που βρέθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού θα εκτίθενται, αρχικά στην Ατλάντα.

"Πρόκειται για 15 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μενταγιόν, δακτυλίδια και ένα ρολόι τσέπης, τα οποία θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στην Ατλάντα και στη συνέχεια σε άλλες εκθέσεις στο Ορλάντο και το Λας Βέγκας μέχρι τον προσεχή Μάιο", ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα, Premier Exhibitions.

 

Τα κοσμήματα περιλαμβάνουν διαμάντια, ζαφείρια και μαργαριτάρια, δήλωσε η αντιπρόεδρος της συλλογής της εταιρείας RMS Titanic Inc., θυγατρικής της Premier Exhibitions, Αλεξάντρα Κλινγκελχόφερ.

Πολλά από τα κοσμήματα, που ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο το 1987, βρέθηκαν μέσα σε μια δερμάτινη τσάντα, η οποία μάλλον βρισκόταν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου του Τιτανικού που ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των χρημάτων και άλλων αντικειμένων αξίας, είπε η ίδια. Ο άνθρωπος αυτός πιθανόν να αφαίρεσε τα κοσμήματα από το χρηματοκιβώτιο την ώρα που βυθιζόταν το πλοίο και να τα τοποθέτησε σε δερμάτινες τσάντες ώστε να επιστραφούν στους κατόχους τους μετά τη διάσωσή τους, πρόσθεσε.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Πηγή: NewsIt.gr

Ανδριανή Αμπάβη

Είμαι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έχω συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις. Για εφτά χρόνια εργάστηκα στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παραγωγή events, ενώ από το 2009 διδάσκω εικαστικά σε Ι.Ε.Κ. και δημόσια σχολεία. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών στον Πειραιά και υπεύθυνη για την ύλη του περιοδικού.