Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 11:52

Διεθνές Συμπόσιο για την Αρχαιολογική Κληρονομιά

Γράφτηκε από τον 

Το Ίδρυμα Λεβέντη διοργανώνει το Διεθνές Συμπόσιο για το Νομοθετικό Πλαίσιο και την Προστασία της Πολιτιστικής και Αρχαιολογικής Κληρονομιάς στις Χώρες τις Μεσογείου, στη Λευκωσία. Εμπειρογνώμονες στο αντικείμενο αυτό θα συζητήσουν για το σύγχρονο προβληματισμό γύρω από τη νομοθεσία που διέπει την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά.

Στο συμπόσιο θα λάβουν μέρος το ICCROM (Διεθνές Κέντρο Μελέτης για τη Διατήρηση και Αναστήλωση Πολιτιστικών Αγαθών), η Γενική Διεύθυνση Ιστορικών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, η Βασιλική Ακαδημία της Μαδρίτης, το Κέντρο Αρχαιολογικής Έρευνας της Αλγερίας, η Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλοι φορείς.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στη Λευκωσία (Γλάδστωνος 40) και έχει συμπεριληφθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο.

Γιώργος Βασιλόπουλος

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό και μου αρέσει να επικοινωνώ και να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους. Το ενδιαφέρον μου για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα με ώθησε να συνεργαστώ με το περιοδικό Artmagazine. Ζω στην Αθήνα και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την φωτογραφία.