Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 11:18

Εγκαίνια RE-culture 1η Διεθνής Έκθεση @ Πάτρα

Γράφτηκε από  Δ.Τ.
RE-culture 1 RE-culture 1

Εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης RE-culture 1 στις 20 Οκτώβρη στην αγορά Αργύρη.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν τα χθεσινά εγκαίνια της επιβλητικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης RE-culture 1. Η διοργάνωσή της από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Art in Progress υπήρξε άψογη. Την έκθεση στην αγορά Αργύρη επισκέφθηκε μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας. Εδώ θα εκτίθενται τα έργα 140 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τον κόσμο μέχρι και 25 Νοέμβρη.

Την έκθεση προλόγισαν:

Ο εκπρόσωπος του Art in Progress, κ. Κλεομένης Κωστόπουλος, ο δήμαρχος Πάτρας κ. Δημαράς, ο οποίος και δεσμεύθηκε στο να ενταχθεί θεσμικά το εικαστικό γεγονός του RE-culture στην πολιτιστική δραστηριότητα του δήμου, εκπροσωπώντας την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τον Πρύτανη κ. Γιώργο Χαρβαλιά, ο ζωγράφος και λέκτορας της σχολής κ. Βασίλης Βλασταράς, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια κ. Ίριδα Κρητικού, και η ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνη Παπακωνσταντίνου.

Η τελευταία ήταν και η επιμελήτρια της περφόρμανς του καλλιτέχνη από τη Θεσσαλονίκη κ. Αλέξανδρο Πλωμαρίτη που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εγκαινίων. Η περφόρμανς είχε τίτλο Leave the Greek Myth και θέμα τη μετανάστευση.

Η ομάδα εργασίας του NGBK του Βερολίνου ξεκίνησε τον κύκλο των workshops με την ανάγνωση του κειμένου ΤΗΕ PEOPLEMOVER. Tα workshops θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 25/10 στο χώρο της έκθεσης.

Από τον Αυγουστίνο Κατσιβαρδά παρουσιάστηκε το βίντεο που κατέγραψε τη διαδικασία προετοιμασίας και στησίματος της έκθεσης

Δείτε το αναλυτικό Δ.Τ. της έκθεσης εδώ.

Έκθεση εικόνων

ΕγκαίνιαΑπόψη της έκθεσηςΕγκαίνιαΕγκαίνιαΓ. ΔημαράςΠερφόρμανς Α. Πλωμαρίτη