Την έκθεση προλόγισαν:
Ο εκπρόσωπος του Art in Progress, κ. Κλεομένης Κωστόπουλος, ο δήμαρχος Πάτρας κ. Δημαράς, ο οποίος και δεσμεύθηκε στο να ενταχθεί θεσμικά το εικαστικό γεγονός του RE-culture στην πολιτιστική δραστηριότητα του δήμου, εκπροσωπώντας την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τον Πρύτανη κ. Γιώργο Χαρβαλιά, ο ζωγράφος και λέκτορας της σχολής κ. Βασίλης Βλασταράς, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια κ. Ίριδα Κρητικού, και η ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνη Παπακωνσταντίνου.
Η τελευταία ήταν και η επιμελήτρια της περφόρμανς του καλλιτέχνη από τη Θεσσαλονίκη κ. Αλέξανδρο Πλωμαρίτη που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εγκαινίων. Η περφόρμανς είχε τίτλο Leave the Greek Myth και θέμα τη μετανάστευση.
Η ομάδα εργασίας του NGBK του Βερολίνου ξεκίνησε τον κύκλο των workshops με την ανάγνωση του κειμένου ΤΗΕ PEOPLEMOVER. Tα workshops θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 25/10 στο χώρο της έκθεσης.
Από τον Αυγουστίνο Κατσιβαρδά παρουσιάστηκε το βίντεο που κατέγραψε τη διαδικασία προετοιμασίας και στησίματος της έκθεσης
Δείτε το αναλυτικό Δ.Τ. της έκθεσης εδώ.