Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 00:54

Θεσσαλονίκη: Μία πόλη μία μετάβαση

Γράφτηκε από την 

Από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με τίτλο "Θεσσαλονίκη: Μία πόλη σε μετάβαση, 1912-2012". Χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου θα είναι το Συνεδριακό και Επιστημονικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα συνέδριο, το οποίο αρχικά διοργανώθηκε λόγω της απελεύθερωσης της Θεσσαλονίκης και τον εορτασμό αυτής για τα 100 της χρόνιας. Κατά δεύτερο, στοχεύει στο να 
 αποτελέσει σημείο συνάντησης των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών, όπως της ιστορίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της οικονομίας, του δικαίου, των διεθνών σχέσεων και των τεχνών. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται οι: Edhem Eldem (Bogazici University), Khaled Fahmy (New York University), Eyal Ginio(Hebrew University of Jerusalem), Charles King (Georgetown University), Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Yura Konstantinova (Bulgarian Academy of Sciences), Nora Lafi (Zentrum Moderner Orient).

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ενώ τις εναρκτήριες ομιλίες θα δώσουν οι Mark Mazower (Πανεπιστήμιο Κολούμπια) και Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (Ακαδημία Αθηνών).

Το συνέδριο θα περιστραφεί γύρω από τρεις θεματικούς άξονες:

  • Παρασκευή 19/10/2012 - 09.15-21.00: «Αναζητώντας ταυτότητα»
  • Σάββατο 20/10/2012 - 09.30-21.00: «Μια πόλη σε μετάβαση»
  • Κυριακή 21/10/2012 - 09.15-21.30: «Χαρτογραφώντας το μέλλον της Θεσσαλονίκης»

Η επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκό, κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κκ. Βασίλη Γούναρη, Γιάννη Στεφανίδη, τον επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Λυβάνιο, και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κ. Mark Mazower.
Της οργανωτικής επιτροπής προϊσταται ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Δημήτρης Καιρίδης.

                         

 

Παρακάτω επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thessaloniki2012.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη γραμματεία του συνεδρίου:

Δίκτυο Ναυαρίνο Απελλού 3 Τ: 2310 260322, Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ετικέτες
Συνημμένα αρχεία:
Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.